Het zweet staat op mijn voorhoofd, toch druk ik op de verzendknop. Ik doe voor het eerst een kleine steekproef via WhatsApp onder zeilschoolklanten die nog niet geboekt hebben. Met de simpele vraag: “heb je nog tips en hadden we iets beter kunnen doen zodat je wel geboekt zou hebben?” Dit is een open vraag die mogelijk ‘negatieve’ feedback kan opleveren.

Luister je dit verhaal liever? Klik dan hier

Reacties op de steekproef

In de eerste minuut na verzenden stromen de eerste reacties al binnen. Gelukkig zijn de reacties overwegend positief! De meest genoemde reactie is het natuurlijk verloop waar we als zeilschool helaas mee te maken hebben. Er zijn echter ook twee opvallende reacties met ongeveer dezelfde inhoud. Deze klanten geven aan dat de kinderen vonden dat er ‘te veel’ gezeild werd en te weinig andere activiteiten werden gedaan.

Het belang van goede zeillessen

Bij Pean zijn we al 55 jaar onderscheidend in het geven van goede zeillessen. We streven ernaar om de beste zeillessen te geven aan de kinderen die bij ons komen, met als uitgangspunten: Veilig, Leuk en Leerzaam. Iedere docent zal beamen dat ontspanning en plezier bijdraagt aan een goede les, dus daar is veel aandacht voor. Maar wij plaatsen dit wel steeds in het grotere doel van het beter leren zeilen. Onze instructeurs worden getraind om op tijd op het water te zijn en de tijd zo goed mogelijk te benutten. Natuurlijk houden we daarbij rekening met de spanningsboog en fysieke inspanning van alle cursisten.

Kernwaarden van Pean

Onze kernwaarden zijn belangrijk voor ons en daarom zullen we deze niet veranderen. We vinden het echter wel belangrijk om te blijven leren en te groeien als zeilschool. Daarom horen we graag feedback over ons aanbod of andere tips. Dit mag per mail, maar dus ook via WhatsApp. Wil je meer weten over onze zeilkampen, kijk dan op www.pean.nl/zeilschool

Rienk

© Pean-buiten 2024
Webontwikkeling door Convident