De Verwondering Retreat Friesland

Je bent zoveel mooier dan je denkt

De Verwondering is een retreat waarin je jouw overtuigingen en vooroordelen,  over jezelf en de wereld, leert kennen en liefdevol omarmen.

De Verwondering helpt jou een heerlijk leven vol acceptatie, zelf-, en naastenliefde te ervaren.

Verwonder je tijdens deze unieke retreat in Friesland

Je wilt

 • vrij zijn van je overtuigingen door ze te omarmen
 • weten hoe je een prettig leven kun hebben door acceptatie
 • leren hoe je door ademwerk, yoga en meditatie liefde in jezelf vindt

Je pad

In deze driedaagse retreat De Verwondering leer je alles om vol en vrij te leven. En dat allemaal door je eigen overtuigingen en vooroordelen te leren kennen en met een glimlach en compassie welkom te heten.

De Verwondering Retreat Friesland

Start : 22 november 14:00 uur
Einde: 24 november 12:30 uur
Lengte: 3 dagen 2 nachten
Groepsgrootte: max 15 personen
Prijs: 995,- euro. Eerste 5 inschrijvers hebben een  earlybird prijs van 850,- euro
Niveau: alle niveaus

De Verwondering Retreat Friesland

Klik op de knop hieronder om je in te schrijven voor De Verwondering retreat in Friesland. Geef bij onderwerp aan of je met onze De Verwondering retreat wilt meedoen.

Aanmelden De Verwondering Retreat Friesland

 

De Verwondering Retreat Friesland Programma

Woensdag

 • 14:00 persoonlijke intake, inchecken in waterlodge
 • 14:30 middagprogramma
  – landen en kennismaken. Inquiring in cirkel
  – niets is wat het lijkt
  – persoonlijke en groepsverdieping. Je levenslijn
 • 18:30 diner
 • 21:00 yoga nidra en ademwerk

Donderdag

 • 08:00 yoga en meditatie
 • 09:30 ontbijt
 • 10:30 ochtend programma
  – je innerlijke criticus
  – mijn gedachten
  – welke maskers draag jij…
 • 12:30 uitgebreide lunch
 • 14:30 middag programma
  – challenge je eigen overtuigingen
  – bekrachtig je helpende overtuigingen
  – journaling
 • 18:30 diner
 • 20:00 kampvuur

Vrijdag

 • 08:00 yoga en meditatie
 • 09:30 ontbijt
 • 10:30 ochtend programma de stroom van je leven
 • 11:45 afsluiten in cirkel
 • 12:30 afscheid en vertrek met lunchpakket

De Verwondering Retreat Friesland

Je brein is erop ingesteld om de wereld die je ervaart zo snel mogelijk in begrijpelijke hokjes te verdelen. Dat is efficiënt en vaak ook nuttig. De overtuigingen en vooroordelen die je op die manier opbouwt zijn vaak niet juist of compleet.

In de De Verwondering leer je van een afstand kijken naar je de door jouw gecreëerde wereld. Vanuit die ontspannen positie kun je liefdevol en vriendelijk zijn naar hoe je over jezelf denkt.

Omdat sommige van je overtuigingen beperkend kunnen zijn, leer je in deze retreat hoe je ze kunt omzetten in een positieve beweging.

We gebruiken veel yoga, meditatie en ademwerk om samen deze reis te maken.

De Verwondering Retreat Friesland Highlights

De begeleiders: Nanet Huitema-Stoelwinder

Sinds Nanet aan het werk is, staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Eerst als deelnemer in vele verschillende programma’s en sinds vijf jaar als coach en trainer met name voor (internationale) bedrijven. Haar missie is om anderen te helpen in hun persoonlijke groei, met het geloof dat het mooiste wat je kunt worden jezelf is. Door haar open houding weet ze in korte tijd een veilige omgeving te creëren.

“Ik ontdek nog steeds mijn eigen overtuigingen. Als ik me daar bewust van ben, weet ik de meest duurzame verandering te creëren, Die verandering die ik graag wil. Makkelijk? Nee, Leuk? Soms. Waardevol? Absoluut! En hoe gaaf om samen met Joan en Christophe onze krachten te bundelen. We kunnen met onze diverse ervaringen en kennis anderen laten groeien”

De begeleiders: Joan Hoekstra

Joan heeft zich verdiept in de magie van yoga en ademwerk en begeleidt 1-1 trajecten, groepslessen en retreats. Ze zal je met haar warme en vriendelijke stem gelijk veilig en welkom laten voelen, ook als het even spannend wordt. Nadat ze tijdens een burn-out geconfronteerd werd met het ontbreken van haar eigen hartenwens kwam ze erachter dat ze volledig in haar hoofd leefde. Ze luisterde naar alle overtuigende stemmetjes waardoor ze vergat hoe wijs het lichaam eigenlijk is en hoeveel het haar wilde vertellen. .

“De adem werd mijn vertaler. De adem bracht me van mijn hoofd naar mijn hart. De adem werd weer mijn bondgenoot waarmee ik liefdevol in de spiegel mocht kijken om vanuit daar de zachtheid en gevoeligheid in mijn systeem weer te mogen omarmen.”

De begeleiders: Christophe Meijer

Christophe heeft opleiding gevolgd bij diverse leermeesters en guru’s op het gebied van cognitieve gedragsverandering, meditatietechnieken, coaching en persoonlijk leiderschap.

“Nadat ik in de gaten kreeg dat mijn overtuigingen en aannames alleen maar mijn eigen gedachten waren, werd mijn leven ongekend veel lichter. Nu is het mijn tijd en taak om deze inzichten en andere kennis door te geven.”

Ontvangst

Op de eerste dag vanaf 14:00 uur heten we je welkom. Daarna kun je direct je intrek nemen in je waterlodge. Op de prachtige terreinen van het Pean-buiten kun je heerlijk rondwandelen of even niks anders doen dan genieten van de rust midden in de natuur om de drukte in je hoofd los te laten. Om 14:30 uur begint de Verwondering Retreat.

Op de laatste dag om 12:30 uur is het programma afgelopen. Je krijgt een heerlijk lunchpakket mee voor onderweg.

Pean-buiten

Pean-buiten is een kleinschalig en hoogwaardig vakantiedorpje met 12 schitterende waterlodges. Zoals dat in een dorpje hoort, zijn er ook een aantal authentieke ruimtes waar mensen samen kunnen komen voor bijvoorbeeld een lezing, diner of vergadering.

De combinatie van de luxe lodges en de ligging aan een waterrijk National Park Alde Feanen is uniek. Zowel binnen als buiten de waterlodges ervaar je de rust en ruimte van het leven midden in de natuur. Het agrarisch erfgoed van het vroegere boerenbedrijf waarop Pean-buiten gelegen is, draagt bij aan onze authentieke uitstraling.

Pean-buiten ligt zeer afgelegen en waarborgt daarmee de privacy van haar gasten. Zo voelen ook mensen die normaal in de spotlights staan zich volledig vrij en kan iedereen zich kwetsbaar opstellen.

Pean-buiten

Eten en Slapen

Pean-buiten heeft een eigen chef-kok. Onze chef kookt zeer smaakvolle vegetarische maaltijden met streekproducten. We kunnen met alle allergieën rekening houden.

Je slaapt in een privékamer in een drie-persoons waterlodges.

Het is ook mogelijk een volledige waterlodge voor jezelf de reserveren.

Inclusief

 • complete retreat
 • 2 overnachtingen, opgemaakte bedden, handdoeken
 • gedeeld gebruik van een compleet ingerichte waterlodge
 • keuze uit een 1 of 2-persoonskamer
 • volpension en drankjes
 • onvergetelijke ervaring

Megan van Blazel

“Omdat ik wel eens vast zat in mijn eigen ideeën ging ik ik naar deze retreat. En natuurlijk omdat ik zin had in wat Me-Time :-). Dit was echt een openbaring. Wat ben ik veel lichter geworden in mijn hoofd. Ik kan nu glimlachen bij mijn eigen gedachten. Ik vraag me nu af: Zal ik me ooit nog ergens zorgen over maken?”

Lente Penning

“Ik zit vaak in mijn hoofd. Dan tollen de gedachten maar rond. Zelf als ik ontspannen ben denk ik nog: ‘Ik ben ontspannen’. Na de Overtuigd en Vrij retreat weet ik dat dit er allemaal mag zijn. Met die vrije geest heb ik de ruimte om mijn vaste overtuigingen te omarmen en om ze om te buigen naar positiviteit. Herkennen, Erkennen, Loslaten…”

© Pean-buiten 2023
Webontwikkeling door Convident