Friesland verkennen vanaf het water

Met een open boot het hart van Friesland verkennen. Dan is Pean hét vertrekpunt voor uw vaartocht. Met een valk, sloep of motorboot.

Vaargebied

Huur bij Pean een boot en u bent binnen een paar uur in Akkrum, Grou of Irnsum. In een weekend zeilt u met gemak naar Sneek, Langweer of Eernewoude. Heeft u meer tijd of hulp van een motor, dan vaart u eenvoudig tot aan de IJsselmeerkust of de andere kant op door Friesland richting Drenthe. Varen door natuurgebieden, tussen de vogels en de rietkragen? Of juist de gezellige dorpjes bezoeken en cultureel actief zijn. Het ligt allemaal binnen bereik van bootverhuur Pean. Huur is mogelijk per dag tot meerdere weken achtereen. Suggesties voor vaarroutes staan hieronder beschreven. Ze komen allemaal langs Pean. U kunt uiteraard ook een deel ervan varen.

Niet onbelangrijk: in sommige routes liggen bruggen. Met de sloep of gestreken mast komt u onder de meeste door. Zie voor doorvaart de bedieningstijden van de bruggen in de provincie Friesland.

Vaarroutes

Uiteraard kunt u zelf een tocht maken, met hulp van de aanwezige waterkaart. Onderstaand vind je een aantal van de mooiste vaarroutes in de omgeving.

De Deelentocht

Ongeveer 8 uur varen

Bekijk route

De turfroute

Meerdaagse tocht: 105 km of 190 km

Bekijk route

Rondje door de Modderige Bol

Ongeveer 2 uur varen

Pean – Aldeboarn – Nij Beets – Veenhoop – Pean

Ongeveer 7-8 uur varen. LET OP: niet het gehele jaar mogelijk.

Alde Feanen (lang)

Ongeveer 7-9 uur varen

Alde Feanen (kort)

Ongeveer 5-6 uur varen

© Pean-buiten 2023
Webontwikkeling door Convident