Duurzaamheid

Duurzaamheid

Pean-buiten biedt een unieke vakantie-ervaring in Friesland met 12 eigenzinnige huisjes aan het water. Gelegen in het prachtige Peansterbosk en nabij natuurgebied de Alde Feanen, is Pean-buiten de perfecte plek voor rust en privacy. Het beste van alles is dat je binnen een minuut bij het water bent, waar je kunt genieten van verschillende watersportactiviteiten.

Maar Pean-buiten is niet alleen een vakantiebestemming. Het is ook een ideale locatie voor groene vergaderingen en conferenties. Met verschillende ruimtes op ons agrarisch erfgoed, van grote conferentieruimtes tot kleinschalige waterlodges, is er voor elke groepsgrootte een geschikte ruimte beschikbaar. Bovendien zijn alle ruimtes omringd door prachtige natuur, waardoor een combinatie van binnen en buiten werken een logische stap is.

Met bijna 3 hectare eigen buitenterrein en directe toegang tot de Friese meren en diverse wandelroutes, is Pean-buiten de perfecte plek voor duurzaam kamperen. En met no-brainers zoals een beamer, flipover en uitstekende wifi, is alles wat je nodig hebt voor een succesvolle vergadering aanwezig.

Kortom, Pean-buiten is de ideale plek voor een unieke vakantie-ervaring, groene vergaderingen en duurzaam kamperen in Friesland. Neem contact met ons op voor meer informatie en prijzen.1. Duurzaam kamperen wordt steeds populairder onder Nederlandse vakantiegangers. Uit onderzoek van ANWB blijkt dat 42% van de Nederlanders bereid is om duurzamer te kamperen dan voorheen. (Bron: https://www.anwb.nl/kamperen/nieuws/2020/februari/duurzaam-kamperen-steeds-populairder)

2. Een belangrijk aspect van duurzaam kamperen is het verminderen van afval. Volgens onderzoek van Milieu Centraal produceert een gemiddeld gezin op de camping zo’n 20 kilo afval per week. Door bewust te kiezen voor herbruikbare producten en afval te scheiden kan dit flink verminderd worden. (Bron: https://www.milieucentraal.nl/duurzaam-op-vakantie/kamperen/)

3. Ook campings zelf dragen bij aan duurzaam kamperen. Zo heeft camping De Helfterkamp in Vaassen bijvoorbeeld zonnepanelen geïnstalleerd en wordt er gebruik gemaakt van een warmtepomp voor de verwarming van het zwembad. Daarnaast wordt er op deze camping ook gewerkt met een systeem waarbij gasten hun afval kunnen scheiden en wordt er gebruik gemaakt van duurzame schoonmaakmiddelen. (Bron: https://www.helfterkamp.nl/duurzaam-kamperen/)Duurzaam kamperen in Nederland is een manier van kamperen waarbij rekening wordt gehouden met het milieu en de natuur. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor een camping die gebruik maakt van duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen of windmolens. Ook kan er gelet worden op het verminderen van afval en het gebruik van recyclebare materialen. Daarnaast kan duurzaam kamperen ook inhouden dat er bewust wordt omgegaan met water en energie, bijvoorbeeld door korter te douchen en apparaten uit te schakelen wanneer ze niet worden gebruikt. Door duurzaam te kamperen draag je bij aan het behoud van de natuur en zorg je ervoor dat ook toekomstige generaties kunnen genieten van de mooie kampeerplekken in Nederland.Tips voor duurzaam kamperen zijn handige adviezen die je kunt gebruiken om op een milieuvriendelijke manier te kamperen. Duurzaam kamperen betekent dat je rekening houdt met de natuur en het milieu om je heen. Hierbij kun je denken aan het verminderen van afval, het besparen van water en energie en het respectvol omgaan met de natuur. Enkele tips voor duurzaam kamperen zijn bijvoorbeeld het gebruiken van herbruikbare waterflessen en het vermijden van wegwerpartikelen, zoals plastic bestek en borden. Ook kun je ervoor kiezen om te kamperen op campings die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en bijvoorbeeld gebruik maken van zonne-energie. Door deze tips toe te passen draag je bij aan een beter milieu en kun je genieten van een duurzame kampeerervaring.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid

© Pean-buiten 2024
Webontwikkeling door Convident