Duurzaamheid

Duurzaamheid

Bij Pean-buiten ben je verzekerd van een duurzame vakantie. De huisjes zijn gebouwd met natuurlijke materialen en zijn voorzien van zonnepanelen. Ook wordt er gebruik gemaakt van een warmtepomp en wordt het regenwater opgevangen voor het besproeien van de tuinen. Zo geniet je niet alleen van een ontspannen vakantie, maar draag je ook bij aan een beter milieu.

Daarnaast is Pean-buiten ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het treinstation van Akkrum ligt op slechts 3 kilometer afstand en er zijn diverse buslijnen die in de buurt stoppen. Zo kun je gemakkelijk en duurzaam reizen naar jouw vakantiebestemming.

Of je nu komt voor een ontspannen vakantie aan het water of voor een groen vergaderarrangement, bij Pean-buiten ben je aan het juiste adres. Boek nu jouw eigenzinnige huisje aan het water en geniet van een duurzame vakantie in Friesland.1. In 2019 gaf 70% van de Nederlanders aan dat ze duurzaamheid belangrijk vinden bij het boeken van een vakantie. Dit blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO Research. (Bron: NBTC-NIPO Research, 2019)

2. Het vliegverkeer is verantwoordelijk voor ongeveer 2,5% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Dit blijkt uit cijfers van de International Air Transport Association (IATA). (Bron: IATA, 2020)

3. Volgens een onderzoek van de Europese Commissie kan het gebruik van openbaar vervoer in plaats van een auto voor woon-werkverkeer de CO2-uitstoot met 60% verminderen. (Bron: Europese Commissie, 2019)Duurzaam reizen is een manier van reizen waarbij rekening wordt gehouden met het milieu, de lokale bevolking en de economie van de bestemming. Dit betekent dat er bewuste keuzes worden gemaakt om de impact van het reizen op het milieu te verminderen, zoals het verminderen van CO2-uitstoot door te kiezen voor openbaar vervoer of fietsen in plaats van het gebruik van een auto of vliegtuig. Ook wordt er gekeken naar de impact op de lokale bevolking door bijvoorbeeld te kiezen voor accommodaties en restaurants die lokaal eigendom zijn en door respect te tonen voor de lokale cultuur en tradities. Daarnaast wordt er gekeken naar de economische impact van het reizen, door bijvoorbeeld te kiezen voor lokale producten en diensten en door te investeren in duurzame initiatieven. Door duurzaam te reizen kan er bijgedragen worden aan een betere wereld voor de toekomstige generaties.Tips duurzaam reizen zijn suggesties en adviezen die reizigers kunnen volgen om hun impact op het milieu te verminderen tijdens het reizen. Duurzaam reizen kan bijvoorbeeld betekenen dat je kiest voor een milieuvriendelijk vervoersmiddel, zoals de trein of de fiets, in plaats van een auto of een vliegtuig. Ook kun je ervoor kiezen om lokale producten te kopen en te eten, en om bewust om te gaan met water en energie. Door duurzaam te reizen, draag je bij aan het behoud van onze planeet en maak je de wereld een stukje mooier voor toekomstige generaties.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid

 

© Pean-buiten 2024
Webontwikkeling door Convident