1 / 14

Water lodge Iisfûgel (4 pers)

4 personen 2 slaapkamer(s) 4 bed(den) 2 badkamer(s)

Water lodge Iisfûgel is an unconventional luxury holiday home (with 2 bathrooms) suitable for one or two couples/friends or a family. It’s right on the water’s edge looking out at the Wijde Ee. Iisfûgel means kingfisher in Frisian.

View availability
You can check the availability and make your booking in our external bookingsportal.

Read more

You really feel you are in Friesland in this lodge, not just outside on the terrace, but also inside. That’s because of all the windows, the great views and because it’s right on the water’s edge. This means you can enjoy the sunset every evening. Water lodge Iisfûgel is fully equipped for a pleasant stay, and each bedroom has its own bathroom.

Facilities

Private jetty
Wood burner
Barbecue
Wi-Fi
Box spring beds (2.10 m long)
Bathroom towels
Kitchen towels
Microwave oven
Ceramic hob
Dishwasher
Bluetoothspeaker
Boat hire (with sailing lessons)
Charge point for electric car
Canoe and SUP hire
Cleaning products

Characteristics

Het huisje is goed uitgerust en van alle basisgemakken voorzien. De zithoek is wat verhoogd, zodat je ook vanaf de bank over het dijkje heenkijkt over het water. Tussen keuken en zitgedeelte staat een ronde eettafel. In keuken is ook nog een extra zitje voor het raam gecreëerd. Zo vind je altijd een lekker plekje. De houtkachel zorgt op de late avond en in de winter voor de warmte. Uiteraard is het vakantiehuisje goed geïsoleerd en is er aanvullende verwarming voor de koude dagen. De slaapkamers, met ieder toegang tot een eigen badkamer, geven extra privacy. 

Meer informatie

Waar staat het huisje?

The Iisfûgel is on the north-west side of Pean-buiten and has a large adjoining terrace. The water lodge has its own landing stage where you can throw out your fishing line or cast off in a boat.

Op deze plek is altijd wel wat te beleven. Veel watersporters varen hier langs. In de zomermaanden zul je de zeilschoolcursisten ook zeker voorbij zien varen.

Hoe ziet het er binnen uit?

Er zijn 2 slaapkamers aan de achterzijde van het huisje. Beide met een tweepersoonsbed. In de ene kamer staat dat standaard van elkaar geschoven, maar dat is eenvoudig te veranderen natuurlijk. De bedden zijn lederlook boxsprings van Swiss Sense (2.10 lang en 0.90 breed). Ze zijn voorzien van eenpersoonsdekbedden, kussen met beschermhoes en molton over de matrassen. Je kunt beddengoed huren bij Pean-buiten, maar je mag het ook zelf meebrengen.

Bij iedere slaapkamer is een eigen badkamer met douche, wasmeubel en een toilet. Dus iedere slaapkamer heeft zijn eigen sanitaire voorzieningen.

Hoe ziet het er buiten uit?

Er staan een luie zitbank en een tafel met 4 stoelen op het terras, zodat je overal kunt zitten. Buitenverlichting geeft ook ‘s avonds laat sfeer op het terras.

Omgeving

Pean-buiten ligt direct aan de Wijde Ee, vaarwater dat deel uitmaakt van een van de mooiste vaargebieden van Friesland. Vanaf dit meer vaar je gemakkelijk noordoost (zonder bruggen) naar Grou of het nationaal park de Alde Feanen met de dorpen Eernewoude en de Veenhoop. Vaar je zuidwest dan kom je in Akkrum, Terherne en op het Sneekermeer.
Beleef dit prachtige gebied vanaf het water met kano, supboard, sloep, motorboot of zeilboot. Door de verscheidenheid is het vaarwater zeer geschikt voor beginners en gevorderde watersporters. Daarnaast zijn er in de omgeving diverse fiets- en wandelmogelijkheden. De afwisseling van weilanden en vaarwater typeert het Friese landschap. De voorzieningen van horeca en cultuur zijn in de verschillende dorpen als Akkrum, Grou, de Veenhoop en Aldeboarn uitstekend. Suggesties voor uitjes vind je onder onze activiteiten.

Akkrum (5 km) is met de auto of fiets over een landelijke slingerweg te bereiken. Soms moet je even wachten als de koeien binnengehaald worden voor het melken bij onze buurman. In Akkrum vind je een supermarkt, slager, bakker, drogist, kaaswinkel, boekwinkel en een aantal heerlijke restaurantjes. Bij ons kun je diverse boten huren. Met 15 minuten varen ben je in het watersportdorp Grou, met de beste ijssalon uit de omstreken, verschillende restaurants – en een echte ‘Boot’schappensteiger. Pean heeft vaarroutes beschikbaar die je met de elektrische sloep of een valk kunt uitproberen. De boten huur je eenvoudig bij je vakantiehuisje.

Akkrum heeft een NS-station. Dus kom je met de trein, dan halen we je zo nodig op.

Lees hier nog meer over de omgeving van Pean-buiten

Misschien ook interessant

Have a wonderful stay in this house on the water. From the slightly raised living area you get to enjoy the view. View this house.