Wat zijn de aankomst- en vertrektijden?

Standaard is de aankomst op maandag of vrijdag tussen 15:00-17:00 uur. Als je later komt, laat het dan vooraf weten, dan kunnen we afspreken hoe we de sleuteloverdracht en uitleg regelen met elkaar. Vertrek op maandag of vrijdag om 10:00 i.v.m. schoonmaak. Mocht je nog willen varen op je vertrekdag, dan kun je je bagage in je auto leggen of in overleg elders bij Pean-buiten. Je kunt na 10:00 niet meer in het huisje.

Kan ik met de auto bij het huisje komen?

In principe niet. Tijdens de bouwperiode (t/m april 2021) zal het beperkt mogelijk zijn, maar daarna is het niet langer de bedoeling. Auto's komen op het aparte parkeerterrein. We hebben zo nodig een kar om je bagage naar het huisje te brengen.

Zijn honden toegestaan op Pean-buiten?

Ja, die zijn toegestaan! Wel willen we graag drie van onze huisjes huisdier-vrij houden voor mensen die last hebben van allergieën. Huisjes waar geen huisdieren toegestaan zijn, zijn: Waterlodge Iisfûgel, Waterlodge Sweltsje en Waterlodge Blaukopke. Komt je hond gezellig mee? Dit kun je aangeven door het aanvinken van die optie bij de reservering. Honden graag buiten aanlijnen, poep op het terrein opruimen en binnen in het huisje mag de hond alleen in de verblijfsruimte zijn; niet in de slaapkamers of sanitaire ruimten. We rekenen 25 euro voor extra schoonmaakwerk, als je een hond of kat meebrengt.

Waar kan ik terecht met vragen tijdens mijn verblijf bij Pean-buiten?

In je waterlodge ligt een informatiemap over o.a. het huisje, het terrein, huur van boten en info over de omgeving. Wil je toch iemand spreken, dan kun je terecht bij de receptie. Tussen 9-18 uur is daar dagelijks iemand aanwezig. Mocht je toch niemand aantreffen, dan kun je telefonisch contact opnemen via het nummer dat bij de receptie is aangegeven.

Is er wifi en een TV of radio?

Er is een goede internetverbinding in de huisjes voor regulier gebruik. Niet geschikt om veel te down-of uploaden. Er is geen TV of radio in de huisjes. Alleen een homespeaker, waarop je muziek of programma's via eigen media kunt afspelen.

Kan ik ook ter plekke beslissen of ik een boot wil huren?

Bij voldoende beschikbaarheid kan dat zeker. Wil je echter zeker zijn van bijvoorbeeld een elektrische sloep, dan adviseren we je die vooraf te reserveren.

Moet ik een diploma hebben om een zeilboot te mogen huren?

Nee, maar je moet wel kunnen zeilen of ervoor zorgen dat iemand anders aan boord dat kan. Als bij vertrek blijkt dat je de boot niet kunt varen, behouden wij ons het recht voor om je terug te roepen en de boot weer in te nemen.

Kan ik iemand meekrijgen als schipper in de valk?

Ja dat kan zeker! Daaraan zijn uiteraard wel meerkosten verbonden. De prijs is afhankelijk van aantal dagdelen dat je de schipper mee wilt. Per valk maximaal 3 personen (+ de schipper). Dit moet je wel voor je komst reserveren.

Kan ik de boot aan de steiger van Pean-buiten laten liggen?

Als je die meerdere dagen achtereen gehuurd hebt, is dat prima. In alle andere situaties moet de boot na de huur weer terug naar Pean-zeilschool en -bootverhuur. Bij de waterlodges Tomke, Blaukopke, Iisfûgel, Reidsjonger en Reidhintjse kun je je 'eigen' steiger gebruiken.

Wat is er aanwezig in de valk?

Een waterkaart van Friesland, toeter, anker + ankerbol, peddel, vaarboom, meerpen, hoosvaatje, dweil en een doos met een paar sluitingen en sleutel. En je krijgt altijd 2 landvasten mee.

© Pean-buiten 2023
Webontwikkeling door Convident