We willen dat onze vakantiehuisjes aan het water bijzonder en verrassend worden. Alle waterlodges zijn anders en liggen ‘uitgestrooid’  langs een slingerend schelpenpad. We willen geen ‘Landal-park-gevoel’, met 40 dezelfde huisje op een rij. Daarom lopen we iedere dag meerdere keren over de bouwplaats. Even de timmermannen gedag zeggen en kijken hoe de bouw verloopt. Zij hebben vaak kleine vragen als: op welke muur komt behang? Of hoe moet het regenwater hier weglopen? Zo kwam er laatst een vraag: hoe hoog moet in dit huis het plafond van de badkamer?

Het wordt weer anders

Ik kijk omhoog en zie de nok van de badkamer in waterlodge Blaupoatsje op 4,5 meter hoogte! Een plafond in een badkamer moet niet zo hoog worden. Dat is lastig aangenaam warm te krijgen. Daar moet een verlaagd plafond in. Maar om nu twee meter ruimte boven de badkamer weg te timmeren, vind ik zonde. Met mijn Amsterdamse roots, waar iedere vierkante meter telt, kan ik het niet verkroppen om die ruimte niet te benutten. Ik loop naar de aangrenzende gang en slaapkamer. Het is hier helaas al helemaal dicht getimmerd.

Op ontdekking in je vakantiehuis

Zelf hebben we drie kinderen. Als wij een weekendje naar een huisje gaan, is het eerste wat onze kinderen doen: het huis ontdekken. Wat is er allemaal? Kinderen rennen door het huisje en ‘claimen’ de mooiste slaapkamer. Een slaapkamer met iets bijzonders wint het altijd. Dus wat gaan we in Blaupoatsje doen? Ik herinner me een vakantiehuis waar je letterlijk door een kledingkast een extra deur vond naar een klein kamertje. Mijn kinderen waren hier niet weg te krijgen. Dus ja, dat moet het worden. Een hut op gevaarlijke hoogte. Te bereiken via een touwladdertje of klimbeugels.

Ik vraag het aan de timmermannen. Het kan nog wel, het is wat meerwerk, maar niet onmogelijk. Ze gaan ermee aan de slag.

Jeugdig testpanel

Onze eigen kinderen mochten vorige week de ‘geheime hut’ als eersten testen. Ze hebben nog wel wat tips. Er moet nog een zitzak in en een stapel Donald Duckies! Kijk hier de video met het advies van de kinderen: Geheime hut in Blaupoatsje – YouTube

Nou dat gaat we regelen. Zo weet ik zeker dat onze toekomstige jonge gasten, gaan joelen bij het zien van een hoog groot gat in een van de slaapkamers. Dan weet ik wel wat de reacties zullen zijn en waar ze willen slapen.

Onlangs vroegen mijn kinderen nog: ‘’Mam hoe staat het met de kamer met geheime hut? Gaan we zelf een keer in dat huisje slapen….. alsjeblieft?” Nieuwsgierig geworden? Kijk hier. En snel boeken anders zitten wij er zelf mooi dit hele jaar!

© Pean-buiten 2024
Webontwikkeling door Convident