-1. Uit een onderzoek van Airbnb blijkt dat 14% van de Nederlandse reizigers hun huisdier meeneemt op vakantie. (Bron: Airbnb, 2019)
2. Volgens een enquĂȘte van het Amerikaanse bedrijf Petplan reist 60% van de huisdiereigenaren liever met hun huisdier dan zonder. (Bron: Petplan, 2018)
3. Het aantal mensen dat vanuit huis werkt is sinds de coronapandemie sterk gestegen. Uit een onderzoek van het CBS blijkt dat in het tweede kwartaal van 2020 bijna 4 miljoen Nederlanders vanuit huis werkten. (Bron: CBS, 2020)

Het combineren van werk en vakantie met huisdieren, oftewel een workation met huisdieren, kan dus voor veel mensen aantrekkelijk zijn.Workation met huisdieren of specifiek een workation met je hond is een populaire trend in Nederland. Het is een combinatie van werken en vakantie vieren met je huisdier(en) in eigen land. Tijdens een workation verblijf je op een mooie locatie, zoals een vakantiehuisje of een hotel, waar je rustig kunt werken en tegelijkertijd kunt genieten van de omgeving en quality time met je huisdier(en). Nederland biedt tal van mogelijkheden voor een workation met huisdieren, zoals de prachtige natuur in de Veluwe, de kustgebieden en de Waddeneilanden. Het is wel belangrijk om vooraf goed te informeren naar de mogelijkheden en eventuele regels omtrent huisdieren op de locatie waar je verblijft. Zo kun je zorgeloos genieten van een workation met je hond in Nederland.

1. Kan ik mijn huisdier meenemen op een workation?
Ja, dat kan zeker! Er zijn steeds meer accommodaties die huisdieren toestaan tijdens een workation. Denk bijvoorbeeld aan vakantiehuizen, campings of hotels die speciale huisdiervriendelijke kamers aanbieden.

2. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn huisdier zich op zijn gemak voelt tijdens een workation?
Het is belangrijk om de omgeving van tevoren goed te verkennen en te kijken of er voldoende mogelijkheden zijn voor je huisdier om te ontspannen en te spelen. Neem bijvoorbeeld zijn favoriete speeltjes en voerbak mee en zorg voor voldoende beweging en rustmomenten.

3. Zijn er speciale regels waar ik me aan moet houden als ik mijn huisdier meeneem op een workation?
Ja, het is belangrijk om je te houden aan de regels van de accommodatie en de lokale wet- en regelgeving. Zo zijn er bijvoorbeeld bepaalde gebieden waar honden aangelijnd moeten zijn en zijn er soms restricties op het meenemen van huisdieren in bepaalde openbare ruimtes. Zorg er daarom voor dat je je goed voorbereidt en de regels van tevoren goed doorneemt.

© Pean-buiten 2024
Webontwikkeling door Convident