1 / 22

Waterlodge Blaukopke (6 pers)

6 personen 3 slaapkamer(s) 6 bed(den) 1 badkamer(s)

Waterlodge Blaukopke is een niet alledaags vakantiehuisje aan het water voor 2-6 personen. Het staat direct aan het open vaarwater met vrij zicht op de Wijde Ee. Door het puntdak en de glazen topgevels ervaar je een zee van ruimte. Blaukopke betekent pimpelmees in het Fries.

Bekijk de beschikbaarheid
Beschikbaarheid bekijken en reserveren kan in ons tijdelijke externe boekingsportaal.

Meer lezen

In dit huisje ervaar je dat je echt in Friesland bent; niet alleen buiten op het terras maar ook binnen in het huisje. Dat komt door de vele ramen, het riante uitzicht en de unieke ligging aan het water. Het is van alle gemakken voorzien voor een aangenaam verblijf. Op een kille avond steek je gezellig de houtkachel aan. Geschikt voor bijvoorbeeld een familie van max. 6 personen, maar ook voor twee bevriende stellen is Waterlodge Blaukopke een prima vakantiehuisje.

Voorzieningen

Privé watersteiger
Houtkachel
Wifi
Boxsprings (2.10 m lang)
Badhanddoeken
Keukenlinnen
Combi-oven met magnetron
Inductiekookplaat
Vaatwasser
Wifi/bluetoothspeaker
Bootverhuur (met zeilles)
Laadpaal voor elektrische auto
Kano- en supverhuur
Schoonmaakartikelen

Kenmerken

De woonkeuken is goed uitgerust en van alle basisgemakken voorzien. Door de open opstelling is degene die aan het koken is toch betrokken bij de ander(en). De zithoek heeft twee vaste banken en een luie stoel. Zo vind je altijd een lekker plekje. De eettafel met 6 stoelen rondom staat centraal opgesteld. De houtkachel zorgt op de late avond en in de winter voor de warmte. Uiteraard is het vakantiehuisje goed geïsoleerd en is er aanvullende verwarming voor de koude dagen.

Meer informatie

Waar staat het huisje?

Het Blaukopke staat aan de zuidwestzijde van Pean-buiten. Op de plattegrond in de slideshow bovenaan is de locatie van Waterlodge Blaukopke uitgelicht. Het Blaukopke heeft het terras aan twee zijden van het huisje, zodat je vrijwel altijd een windluw plekje vindt. Deze waterlodge heeft een eigen steiger aan het water om je hengel uit te gooien of met een bootje te vertrekken.

Van bezoekers van de anders huisjes op Pean-buiten merk je in de Blaukopke niet veel; hooguit van de buren aan het water. Wel is er op deze plek altijd wat te beleven. Dat komt door de vele watersporters die langsvaren. In de zomermaanden zul je de zeilschoolcursisten ook zeker voorbij zien komen.

Hoe ziet het er binnen uit?

Er zijn 3 slaapkamers op de meest koele plaatsen in het huisje. De grootste slaapkamer heeft een tweepersoonsbed. De andere twee hebben eenpersoonsbedden. In een van die kamers zijn de bedden ook naast elkaar te zetten tot tweepersoonsbed; in de andere staat een stapelbed. De lage bedden zijn lederlook boxsprings van Swiss Sense (2.10 lang en 0.90 breed). Alle bedden zijn voorzien van een eenpersoonsdekbed, kussen met beschermhoes en molton over de matrassen. Je kunt beddengoed huren bij Pean-buiten, maar je mag het ook zelf meebrengen.

In de badkamer vind je een douche, wasmeubel met dubbele waskommen en een toilet. Een tweede toilet bevindt zich in de gang; vooral plezierig als je met meer dan twee personen bent.

Hoe ziet het er buiten uit?

Er staan een luie zitbank en een tafel met 6 stoelen op het terras, zodat je overal kunt zitten. Buitenverlichting geeft ook ‘s avonds laat sfeer op het terras.

Omgeving

Pean-buiten ligt direct aan de Wijde Ee, vaarwater dat deel uitmaakt van een van de mooiste vaargebieden van Friesland. Vanaf dit meer vaar je gemakkelijk noordoost (zonder bruggen) naar Grou of het nationaal park de Alde Feanen met de dorpen Eernewoude en de Veenhoop. Vaar je zuidwest dan kom je in Akkrum, Terherne en op het Sneekermeer.
Beleef dit prachtige gebied vanaf het water met kano, supboard, sloep, motorboot of zeilboot. Door de verscheidenheid is het vaarwater zeer geschikt voor beginners en gevorderde watersporters. Daarnaast zijn er in de omgeving diverse fiets- en wandelmogelijkheden. De afwisseling van weilanden en vaarwater typeert het Friese landschap. De voorzieningen van horeca en cultuur zijn in de verschillende dorpen als Akkrum, Grou, de Veenhoop en Aldeboarn uitstekend. Suggesties voor uitjes vind je onder onze activiteiten.

Akkrum (5 km) is met de auto of fiets over een landelijke slingerweg te bereiken. Soms moet je even wachten als de koeien binnengehaald worden voor het melken bij onze buurman. In Akkrum vind je een supermarkt, slager, bakker, drogist, kaaswinkel, boekwinkel en een aantal heerlijke restaurantjes. Bij ons kun je diverse boten huren. Met 15 minuten varen ben je in het watersportdorp Grou, met de beste ijssalon uit de omstreken, verschillende restaurants – en een echte ‘Boot’schappensteiger. Pean heeft vaarroutes beschikbaar die je met de elektrische sloep of een valk kunt uitproberen. De boten huur je eenvoudig bij je vakantiehuisje.

Akkrum heeft een NS-station. Dus kom je met de trein, dan halen we je zo nodig op.

Lees hier nog meer over de omgeving van Pean-buiten

Misschien ook interessant

Met de 2 terassen vind je altijd een plekje in de zon. Dit huisje staat aan open vaarwater met toegang tot een algemene steiger. Lees meer.
© Pean-buiten 2023
Webontwikkeling door Convident