1 / 27

Waterlodge Goudûle (2 of 16 pers)

16 personen 1 slaapkamer(s) 2 bed(den) 1 badkamer(s)

Waterlodge Goudûle is een heel bijzonder vakantiehuisje binnen Pean-buiten. Geschikt als basishuis voor een grotere familiegroep of voor vergaderingen. Ook prima te gebruiken als rustige tijdelijke werkplek met veel ruimte. Het huisje heeft 1 slaapkamer en 1 badkamer die aan elkaar verbonden zijn. De rest van het huis kan volledig gebruikt worden als leefruimte. Natuurlijk ook in te richten voor een verblijf met 2 personen met heel veel binnenruimte. Door het hoge lessenaarsdak ervaar je binnen een zee van ruimte. Goudûle betekent kerkuil in het Fries. Dit enigszins afwijkende huisje qua inrichting is vernoemd naar een imposante, wijze vogel.

Bekijk de beschikbaarheid
Beschikbaarheid bekijken en reserveren kan in ons tijdelijke externe boekingsportaal.

Meer lezen

In dit huisje ervaar je dat je echt weg bent uit de drukte; niet alleen buiten op het terras maar ook binnen in het huisje. Dat komt door de vele ramen, het riante uitzicht en de rustige ligging. Het is van alle gemakken voorzien voor een aangenaam verblijf. Op een kille avond steek je gezellig de houtkachel aan. Zeer geschikt als ‘basis-huis’ voor een familiegroep, een klein bedrijf of vriendengroep. Als je met meer dan 6 personen bent, kun je ook een of meer van de buurhuisjes huren en overdag met elkaar in de Goudûle verblijven. De keuken is extra riant en daardoor ook heel geschikt om kookworkshops te houden of gewoon uitgebreid te kokkerellen. Maar ook prima voor een stel dat op een rustige plek een aantal dagen of weken wil werken. Alle ruimte om spullen uit te leggen of te laten staan.

Voorzieningen

Houtkachel
Wifi
Steiger aan het water
Boxsprings (2.10 lang)
Badhanddoeken
Keukenlinnen
Combi-oven met magnetron
Vaatwasser
Inductiekookplaat
Wifi/bluetoothspeaker
Bootverhuur (met zeilles)
Laadpaal voor elektrische auto
Kano- en supverhuur
Schoonmaakartikelen

Kenmerken

De verblijfsruimte is prominent in dit huisje. Door de open opstelling van keuken met grote zithoek en lange tafel, is degene die kookt toch betrokken bij de anderen. De zithoek is een U-opstelling met vaste banken. De eettafel kan op maat gebruikt worden voor 6 tot maximaal 16 personen. De houtkachel zorgt op de late avond en in de winter voor de warmte. Uiteraard is het vakantiehuisje goed geïsoleerd en is er aanvullende verwarming voor de koude dagen.

Meer informatie

Waar staat het huisje?

De Goudûle staat aan de oostzijde van Pean-buiten. Op de plattegrond in de slideshow is de ligging van Waterlodge Goudûle goed te zien. De Goudûle heeft twee terrassen zodat je van ‘ s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat in de zon kunt zitten. Aan de oostzijde kijk je over de Friese weiden en vanaf het westterras zie je de klein waterpartij, de Lytse Ie, met mooie oeverbegroeiing.

Van bezoekers van de andere huisjes op Pean-buiten merk je in de Goudûle eigenlijk niets. Wanneer je echter met een eigen groep ook de Waterlodges Ljip en/of Skries erbij huurt, kun je snel even tussendoor steken en heb je als het ware je eigen cluster huisjes met je collega’s of familie binnen Pean-buiten.

Hoe ziet het er binnen uit?

Er is naast de grote verblijfsruimte, een tweepersoonsslaapkamer met een tweepersoonsbed en een royale badkamer met douche. Het bed is een lits-jumeaux boxspring van 2.10 m lang en 1.80 breed. Er zijn twee eenpersoonsdekbedden, kussens met beschermhoes en molton over de matrassen aanwezig. Je kunt beddengoed huren bij Pean-buiten, maar je mag het ook zelf meebrengen.

In de badkamer vind je een douche met glaswand, wasmeubel met dubbele waskommen en een toilet. Een tweede toilet bevindt zich in de gang. Degene die in Goudûle overnacht, heeft dus een privétoilet. De rest van de groep maakt gebruik van het andere.

Hoe ziet het er buiten uit?

Er staat een zitbank en tafel met stoelen op het terras, zodat je overal verspreid kunt zitten. Buitenverlichting geeft ook ‘s avonds laat sfeer op het terras.

Omgeving

Pean-buiten ligt direct aan de Wijde Ee, vaarwater dat deel uitmaakt van een van de mooiste vaargebieden van Friesland. Vanaf dit meer vaar je gemakkelijk noordoost (zonder bruggen) naar Grou of het nationaal park de Alde Feanen met de dorpen Eernewoude en de Veenhoop. Vaar je zuidwest dan kom je in Akkrum, Terherne en op het Sneekermeer.
Beleef dit prachtige gebied vanaf het water met kano, supboard, sloep, motorboot of zeilboot. Door de verscheidenheid is het vaarwater zeer geschikt voor beginners en gevorderde watersporters. Daarnaast zijn er in de omgeving diverse fiets- en wandelmogelijkheden. De afwisseling van weilanden en vaarwater typeert het Friese landschap. De voorzieningen van horeca en cultuur zijn in de verschillende dorpen als Akkrum, Grou, de Veenhoop en Aldeboarn uitstekend. Suggesties voor uitjes vind je onder onze activiteiten.

Akkrum (5 km) is met de auto of fiets over een landelijke slingerweg te bereiken. Soms moet je even wachten als de koeien binnengehaald worden voor het melken bij onze buurman. In Akkrum vind je een supermarkt, slager, bakker, drogist, kaaswinkel, boekwinkel en een aantal heerlijke restaurantjes. Bij ons kun je diverse boten huren. Met 15 minuten varen ben je in het watersportdorp Grou, met de beste ijssalon uit de omstreken, verschillende restaurants – en een echte ‘Boot’schappensteiger. Pean heeft vaarroutes beschikbaar die je met de elektrische sloep of een valk kunt uitproberen. De boten huur je eenvoudig bij je vakantiehuisje.

Akkrum heeft een NS-station. Dus kom je met de trein, dan halen we je zo nodig op.

Lees hier nog meer over de omgeving van Pean-buiten

Een multifunctioneel vakantiehuis. Geschikt als vakantiehuis, basishuis voor grote families of als vergaderruimte. Bekijk dit huisje.
© Pean-buiten 2023
Webontwikkeling door Convident