1 / 20

Waterlodge Iisfûgel (4 pers)

4 personen 2 slaapkamer(s) 4 bed(den) 2 badkamer(s)

Waterlodge Iisfûgel is een niet alledaags en luxe vakantiehuisje (met 2 badkamers) voor 4 personen. Het staat direct aan het open vaarwater met zicht op de Wijde Ee. Iisfûgel betekent ijsvogel in het Fries.

Bekijk de beschikbaarheid
Beschikbaarheid bekijken en reserveren kan in ons tijdelijke externe boekingsportaal.

Meer lezen

In dit huisje ervaar je dat je echt in Friesland bent; niet alleen buiten op het terras maar ook binnen in het huisje. Dat komt door de brede raampartij, het riante uitzicht en de unieke ligging aan het water. Zo geniet je dagelijks van de zonsondergang. De Waterlodge Iisfûgel is van alle gemakken voorzien voor een aangenaam verblijf. Op een kille avond steek je gezellig de houtkachel aan. Geschikt voor één of twee stellen/vrienden of een gezin. Iedere slaapkamer in dit huis heeft een eigen badkamer.

Voorzieningen

Privé-steiger aan het water
Houtkachel
Wifi
Boxsprings (2.10 m lang)
Badhanddoeken
Keukenlinnen
Combi-oven met magnetron
Inductiekookplaat
Vaatwasser
Wifi/bluetoothspeaker
Bootverhuur (met zeilles)
Laadpaal voor elektrische auto
Kano- en supverhuur
Schoonmaakartikelen

Kenmerken

Het huisje is goed uitgerust en van alle basisgemakken voorzien. De zithoek is wat verhoogd, zodat je ook vanaf de bank over het dijkje heenkijkt over het water. Tussen keuken en zitgedeelte staat een ronde eettafel. In keuken is ook nog een extra zitje voor het raam gecreëerd. Zo vind je altijd een lekker plekje. De houtkachel zorgt op de late avond en in de winter voor de warmte. Uiteraard is het vakantiehuisje goed geïsoleerd en is er aanvullende verwarming voor de koude dagen. De slaapkamers, met ieder toegang tot een eigen badkamer, geven extra privacy. 

Meer informatie

Waar staat het huisje?

De Iisfûgel staat aan de noordwestzijde van Pean-buiten. Op de plattegrond in de slideshow bovenaan is de locatie van Waterlodge Iisfûgel goed te zien. De Iisfûgel heeft een groot terras aan het huis vast. Daarnaast een eigen steiger aan het water om je hengel uit te gooien, te gaan zwemmen of met een bootje te vertrekken.

Op deze plek is altijd wel wat te beleven. Veel watersporters varen hier langs. In de zomermaanden zul je de zeilschoolcursisten ook zeker voorbij zien varen.

Hoe ziet het er binnen uit?

Er zijn 2 slaapkamers aan de achterzijde van het huisje. Beide met een tweepersoonsbed. In de ene kamer staat dat standaard van elkaar geschoven, maar dat is eenvoudig te veranderen natuurlijk. De bedden zijn lederlook boxsprings van Swiss Sense (2.10 lang en 0.90 breed). Ze zijn voorzien van eenpersoonsdekbedden, kussen met beschermhoes en molton over de matrassen. Je kunt beddengoed huren bij Pean-buiten, maar je mag het ook zelf meebrengen.

Bij iedere slaapkamer is een eigen badkamer met douche, wasmeubel en een toilet. Dus iedere slaapkamer heeft zijn eigen sanitaire voorzieningen.

Hoe ziet het er buiten uit?

Er staan een luie zitbank en een tafel met 4 stoelen op het terras, zodat je overal kunt zitten. Buitenverlichting geeft ook ‘s avonds laat sfeer op het terras.

Omgeving

Pean-buiten ligt direct aan de Wijde Ee, vaarwater dat deel uitmaakt van een van de mooiste vaargebieden van Friesland. Vanaf dit meer vaar je gemakkelijk noordoost (zonder bruggen) naar Grou of het nationaal park de Alde Feanen met de dorpen Eernewoude en de Veenhoop. Vaar je zuidwest dan kom je in Akkrum, Terherne en op het Sneekermeer.
Beleef dit prachtige gebied vanaf het water met kano, supboard, sloep, motorboot of zeilboot. Door de verscheidenheid is het vaarwater zeer geschikt voor beginners en gevorderde watersporters. Daarnaast zijn er in de omgeving diverse fiets- en wandelmogelijkheden. De afwisseling van weilanden en vaarwater typeert het Friese landschap. De voorzieningen van horeca en cultuur zijn in de verschillende dorpen als Akkrum, Grou, de Veenhoop en Aldeboarn uitstekend. Suggesties voor uitjes vind je onder onze activiteiten.

Akkrum (5 km) is met de auto of fiets over een landelijke slingerweg te bereiken. Soms moet je even wachten als de koeien binnengehaald worden voor het melken bij onze buurman. In Akkrum vind je een supermarkt, slager, bakker, drogist, kaaswinkel, boekwinkel en een aantal heerlijke restaurantjes. Bij ons kun je diverse boten huren. Met 15 minuten varen ben je in het watersportdorp Grou, met de beste ijssalon uit de omstreken, verschillende restaurants – en een echte ‘Boot’schappensteiger. Pean heeft vaarroutes beschikbaar die je met de elektrische sloep of een valk kunt uitproberen. De boten huur je eenvoudig bij je vakantiehuisje.

Akkrum heeft een NS-station. Dus kom je met de trein, dan halen we je zo nodig op.

Lees hier nog meer over de omgeving van Pean-buiten

Misschien ook interessant

Heerlijk vertoeven aan dit huisje aan het water. Met de ietwat verhoogde zithoek geniet je heerlijk van het uitzicht. Bekijk dit huisje.
© Pean-buiten 2023
Webontwikkeling door Convident