1 / 31

Waterlodge Reade Wikel (4 pers)

4 personen 2 slaapkamer(s) 4 bed(den) 1 badkamer(s)

Waterlodge Reade Wikel (met ligbad) is een luxe vakantiehuisje van Pean-buiten. Het staat erg privé, tussen de huizen aan de waterkant door zie je de Wijde Ee vanaf het terras of de verhoogde zithoek. Reade Wikel betekent torenvalk in het Fries.

Bekijk de beschikbaarheid
Beschikbaarheid bekijken en reserveren kan in ons tijdelijke externe boekingsportaal.

Meer lezen

In dit huisje ervaar je Friesland op zijn best. Vlakbij open vaarwater, weg uit de drukte.  Door de brede raampartij heb je een riant uitzicht op de waterpartij, de Lytse Ie. De Waterlodge Reade Wikel is van binnen het meest luxe huisje door de aanwezigheid van een ligbad. Op een kille avond steek je gezellig de houtkachel aan. Geschikt voor één of twee stellen/vrienden die de rust zoeken.

Voorzieningen

Ligbad
Houtkachel
Wifi
Steiger aan het water
Boxsprings (2.10 m lang)
Badhanddoeken
Keukenlinnen
Combi-oven met magnetron
Inductiekookplaat
Vaatwasser
Wifi-bluetoothspeaker
Bootverhuur (met zeilles)
Kano- en supverhuur
Laadpaal voor elektrische auto
Schoonmaakartikelen

Kenmerken

Het huisje is goed uitgerust en van alle basisgemakken voorzien. De zithoek is wat verhoogd, zodat je ook vanaf de bank over het dijkje heenkijkt over het water. Tussen keuken en zitgedeelte staat een ronde eettafel. In de keuken is ook nog een extra zitje voor het raam gecreëerd. Zo vind je altijd een lekker plekje. De houtkachel zorgt op de late avond en in de winter voor de warmte. Uiteraard is het vakantiehuisje goed geïsoleerd en is er aanvullende verwarming voor de koude dagen.

Meer informatie

Waar staat het huisje?

De Reade Wikel staat centraal binnen Pean-buiten, op de welhaast mooiste plek! Op de plattegrond in de slideshow bovenaan de pagina is de exacte ligging te zien. De Reade Wikel heeft een groot terras met uniek uitzicht over de Wijde Ee en grenst aan het binnenwater op het terrein, de Lytse Ie.

Hoe ziet het er binnen uit?

Er zijn 2 slaapkamers aan de achterzijde van het huisje. Beide met een tweepersoonsbed. In de ene kamer staat dat standaard van elkaar geschoven, maar dat is eenvoudig te veranderen natuurlijk. De bedden zijn lederlook boxsprings van Swiss Sense (2.10 lang en 0.90 breed). Ze zijn voorzien van eenpersoonsdekbedden, kussen met beschermhoes en molton over de matrassen. Je kunt beddengoed huren bij Pean-buiten, maar je mag het ook zelf meebrengen.

Er is een grote badkamer met ligbad, douche, wasmeubel en een toilet.

Hoe ziet het er buiten uit?

Er staan een luie zitbank en een tafel met 4 zitplekken op het terras, zodat je overal kunt zitten. Buitenverlichting geeft ook ‘s avonds laat sfeer op het terras.

Omgeving

Pean-buiten ligt direct aan de Wijde Ee, vaarwater dat deel uitmaakt van een van de mooiste vaargebieden van Friesland. Vanaf dit meer vaar je gemakkelijk noordoost (zonder bruggen) naar Grou of het nationaal park de Alde Feanen met de dorpen Eernewoude en de Veenhoop. Vaar je zuidwest dan kom je in Akkrum, Terherne en op het Sneekermeer.
Beleef dit prachtige gebied vanaf het water met kano, supboard, sloep, motorboot of zeilboot. Door de verscheidenheid is het vaarwater zeer geschikt voor beginners en gevorderde watersporters. Daarnaast zijn er in de omgeving diverse fiets- en wandelmogelijkheden. De afwisseling van weilanden en vaarwater typeert het Friese landschap. De voorzieningen van horeca en cultuur zijn in de verschillende dorpen als Akkrum, Grou, de Veenhoop en Aldeboarn uitstekend. Suggesties voor uitjes vind je onder onze activiteiten.

Akkrum (5 km) is met de auto of fiets over een landelijke slingerweg te bereiken. Soms moet je even wachten als de koeien binnengehaald worden voor het melken bij onze buurman. In Akkrum vind je een supermarkt, slager, bakker, drogist, kaaswinkel, boekwinkel en een aantal heerlijke restaurantjes. Bij ons kun je diverse boten huren. Met 15 minuten varen ben je in het watersportdorp Grou, met de beste ijssalon uit de omstreken, verschillende restaurants – en een echte ‘Boot’schappensteiger. Pean heeft vaarroutes beschikbaar die je met de elektrische sloep of een valk kunt uitproberen. De boten huur je eenvoudig bij je vakantiehuisje.

Akkrum heeft een NS-station. Dus kom je met de trein, dan halen we je zo nodig op.

Lees hier nog meer over de omgeving van Pean-buiten

Misschien ook interessant

Het meest luxe vakantiehuisje van Pean-buiten. Centraal gelegen met zicht op de waterpartij van Pean-buiten. Lees alles over dit huisje.
© Pean-buiten 2023
Webontwikkeling door Convident