Vakantie in de natuur

Bos, weiland en water: allemaal op ons eigen afgelegen stukje Friesland. Visotters spotten, fietsen tussen de weilanden en varen op de Friese wateren maken je vakantie in de natuur compleet. We zijn trots op dit prachtige plekje van onze huisjes in de natuur in Friesland en delen deze graag met jou als natuurliefhebber!

Direct naar het aanbod

Huisje huren in de natuur Friesland

Voor het huren van een huisje in de natuur in Friesland ben je bij Pean-buiten aan het goede adres. Onze 12 vakantiehuisjes hebben door hun uiterlijk en ligging allemaal een eigen karakter. Wat betreft de ligging van de huisjes zijn er drie accenten: aan het water, in het bos en met uitzicht op de weilanden.

Zo liggen er vijf huisjes direct aan het water genaamd ‘de Grêft’. Deze hebben elk beschikking over een eigen steiger waar je heerlijk kunt vertoeven, vissen of je (gehuurde) boot kunt aanleggen. De overige zeven huisjes liggen middenin het Peansterbosk, waarvan vijf met uitzicht over de Friese weilanden.

Kortom: hier beleef je alles wat de Friese natuur zo bijzonder maak en waaraan Friesland haar plekje in de top drie van Lonely Planet’s ‘Best in Europe’ verdient.

Deze kaart is klikbaar. Klik op de huisjes om deze te bekijken.
interactieve plattegrond Pean-buiten

Waterlodge BlaukopkeWaterlodge BlaukopkeWaterlodge TomkeWaterlodge TomkeWaterlodge ReidhintsjeWaterlodge ReidhintsjeWaterlodge ReidsjongerWaterlodge ReidsjongerWaterlodge IisfûgelWaterlodge IisfûgelWaterlodge BlaupoatsjeWaterlodge BlaupoatsjeWaterlodge Reade WikelWaterlodge Reade WikelWaterlodge SweltsjeWaterlodge SweltsjeWaterlodge SkriesWaterlodge SkriesWaterlodge LjipWaterlodge LjipWaterlodge GoudûleWaterlodge GoudûleWaterlodge LjurkWaterlodge Ljurk

Wil je op de hoogte blijven van leuke kortingen en het laatste nieuws?
Nieuwsbrief

Bijzondere Friese natuur in de omgeving

Naast de bijzondere ligging van Pean-buiten in de natuur is er ook in de omgeving genoeg natuurschoon te vinden. Je ontdekkingstocht per fiets begint direct wanneer je ons terrein verlaat. Terwijl je tussen de weilanden doorfietst, kom je allerlei flora en fauna tegen: van de met bloemen gevulde berm in het voorjaar tot grote groepen ooievaars en naar prooien speurende roofvogels. Bekijk hier een aantal foto’s en video’s van dit soort momenten.

Tijdens je natuurvakantie in Friesland kan een tochtje over de Friese wateren natuurlijk niet ontbreken. Bij Pean huur je eenvoudig een sloep, valk of kano bij je vakantiewoning zodat je vanuit je waterlodge binnen een paar minuten midden op de beroemde Friese Wateren vaart, op weg naar bijvoorbeeld het nationaal park de Alde Feanen.

Onze eigen natuurhuisjes in Friesland

Hieronder lichten we een aantal van onze huisjes in de natuur voor je uit. Geniet van je vakantie in de prachtige natuur van Friesland vanuit een huisje van Pean-buiten. Tot snel!

Bekijk het volledige aanbod

© Pean-buiten 2023
Webontwikkeling door Convident