Lichter Leven Retreat Friesland

Wat we kunnen leren van Brené Brown

Sterke rug, zachte voorkant: waarom beide belangrijk zijn

Lichter leven is een retreat waar je je onder gaat dompelen in de thema’s van Brené Brown: kwetsbaarheid, imperfectie, moed, schaamte. Je gaat deze driedaagse meer begrip voor jezelf krijgen en gaat voelen dat ook jij (in al je volledigheid) de moeite waard bent.

Lichter leven is een retreat waarin je kwetsbaarheid leert begrijpen, het nut (en de noodzaak!) van het uiten ervan in gaat zien én gaat ervaren dat het je wat oplevert: namelijk verbinding met jezelf en met anderen.

Lichter leven is een ‘licht’ retreat, met ruimte voor luchtigheid en ontspanning. Tegelijkertijd zorgt juist dat vaak voor de mooiste gesprekken en de diepste verandering. En dat is wat Brené Brown ook nastreeft: een omgeving van empathie, verbinding en persoonlijke groei.

Je wilt

 • Beter begrijpen wat kwetsbaarheid is en waarom dat Brené Brown haar
  favoriete thema is
 • Begrip hebben voor de goede redenen die je tot nu toe had om je niet
  kwetsbaar op te stellen én ervaren wat het je brengt als je het meer gaat
  doen
 • Vaardigheden ontwikkelen waardoor je leert dat je bewust kunt kiezen
  voor dat wat goed is voor jou
 • Meer verbinden met wie jij ten diepste wilt zijn, vanuit dat wat jij uit te
  delen hebt in de wereld

Lichter Leven Retreat Friesland

Wanneer:  19 januari 2024 09:00 uur tot 17:00 uur
Lengte: 1 dag
Groepsgrootte: max 15 personen
Prijs: nog te bepalen
Niveau: alle niveaus

Lichter Leven Retreat Friesland

Klik op de knop hieronder om je in te schrijven voor Lichter Leven Retreat Friesland. Geef bij onderwerp aan of je met onze Lichter Leven Retreat Friesland wilt meedoen.

Aanmelden Lichter Leven Retreat Friesland

 

Lichter Leven Retreat Friesland

Ochtend

 • 09:00 ontvangst
 • 09:30 introductie
  – verbinding maken met de groep
  – introductie Brené Brown: kwetsbaarheid, imperfectie, moed, schaamte
  – elkaar ont-moeten
 • 10:30 koffie / thee iets lekkers
 • 10:45 brene Brown
 • 11:15 versterk je rug
 • 11:30 meditatie
 • 12:15 lunch

Middag

 • 14:00 verzacht je voorkant
 • 14:45 koffie / thee met iets lekker
 • 15:00 schrijven
 • 15:30 mediatie
 • 16:00 sharing
 • 17:00 einde

Lichter Leven Retreat Friesland

Ontspannen, Ontmoeten, Ontwikkelen

In dit driedaagse retreat sta jij centraal en is er veel ruimte voor ontspanning.

We nemen de tijd voor oprechte ontmoetingen. Wij geloven dat het voeren van het echte gesprek, zorgt voor verbinding en verzachting. Dat vraagt moed. Kwetsbaarheid en moed gaan hand in hand.

Samen zorgen we daarom voor een veilige, smûke (=Fries voor warme, geborgen, gezellige) sfeer waarin je je uitgenodigd voelt om je te ont-wikkelen (je te ontdoen van dat waar je je hebt in-gewikkeld in de loop van je leven).

Je krijgt aan het eind het boek De Kracht van Kwetsbaarheid van Brené Brown mee naar huis.

We often celebrate vulnerability as a strength in other people, but we tend to see it as a weakness in ourselves.’

– Brené Brown –

Lichter Leven Retreat Friesland

De begeleiders: Marijke Scholten

Marijke deelt graag licht, lucht en liefde uit, oftewel vertrouwen, optimisme en aandacht. Marijke is nieuwsgierig naar die verhalen en onderzoekt graag met jou op welk moment je bent gaan geloven wat jou nu niet meer dient.

“Ik geloof heel sterk dat jij al in je hebt wat je nodig hebt. Het is alleen afgedekt door overtuigingen en vastgeroeste patronen: De verhalen die jij over jezelf bent gaan geloven. Ik noem dat ‘wikkels’, verhalen, overtuigingen, ideeën waar jij je in-gewikkeld hebt en die nu beginnen te knellen. Tijd om te ont-wikkelen, zodat je beter weet wat jij uit te delen hebt in de wereld. En dat geeft ruimte, richting en keuzevrijheid.”

De begeleiders: Christophe Meijer

Christophe heeft opleiding gevolgd bij diverse leermeesters en guru’s op het gebied van cognitieve gedragsverandering, meditatietechnieken, coaching en persoonlijk leiderschap.

“Nadat ik leerde dat ik om mij kwetsbaar op te stellen in het onderzoek naar mijn overtuigingen en aannames, werd mijn leven ongekend veel lichter. Nu is het mijn tijd om andere te helpen hun eigen verhalen te leren kennen om die daarna de moed te hebben ze niet te serieus te nemen. “

Ontvangst

Op de eerste dag vanaf 14:00 uur heten we je welkom. Daarna kun je direct je intrek nemen in je waterlodge. Op de prachtige terreinen van het Pean-buiten kun je heerlijk rondwandelen of even niks anders doen dan genieten van de rust midden in de natuur om de drukte in je hoofd los te laten. Om 14:30 uur begint de ‘Lichter Leven Retreat Friesland.’

Op de laatste dag om 12:45 uur is het programma afgelopen. Je krijgt een heerlijk lunchpakket mee voor onderweg.

Pean-buiten

Pean-buiten is een kleinschalig en hoogwaardig vakantiedorpje met 12 schitterende waterlodges. Zoals dat in een dorpje hoort, zijn er ook een aantal authentieke ruimtes waar mensen samen kunnen komen voor bijvoorbeeld een lezing, diner of vergadering.

De combinatie van de luxe lodges en de ligging aan een waterrijk National Park Alde Feanen is uniek. Zowel binnen als buiten de waterlodges ervaar je de rust en ruimte van het leven midden in de natuur. Het agrarisch erfgoed van het vroegere boerenbedrijf waarop Pean-buiten gelegen is, draagt bij aan onze authentieke uitstraling.

Pean-buiten ligt zeer afgelegen en waarborgt daarmee de privacy van haar gasten. Zo voelen ook mensen die normaal in de spotlights staan zich volledig vrij en kan iedereen zich kwetsbaar opstellen.

Pean-buiten

Eten en Slapen

Pean-buiten heeft een eigen chef-kok. Onze chef kookt zeer smaakvolle vegetarische maaltijden met streekproducten. We kunnen met alle allergieën rekening houden.

Je slaapt in een privékamer in een drie-persoons waterlodges.

Het is ook mogelijk een volledige waterlodge voor jezelf de reserveren.

Inclusief

 • complete retreat
 • het boek: “De Kracht van Kwetsbaarheid” van Brené Brown
 • 2 overnachtingen, opgemaakte bedden, handdoeken
 • gedeeld gebruik van een compleet ingerichte waterlodge
 • keuze uit een 1 of 2-persoonskamer
 • volpension en drankjes
 • onvergetelijke ervaring

Murk

“Marijke heeft mij de ogen geopend voor het leven vanuit de vraag ‘Wie wil ik zijn ?’ en ‘Wie wil ik niet meer zijn?’. En dat wie ik ben, ontwikkelbaar is vanuit mijn eigen overtuigingen, normen en waarden. Bepaalde patronen, die er in de loop der jaren zijn ingeslopen, zijn te veranderen wanneer ik mijn eigen helpende overtuiging er tegenover zet. Het leven is deels maakbaar.”

© Pean-buiten 2023
Webontwikkeling door Convident