Duurzaamheid

Duurzaamheid

Bij Pean-buiten geniet je niet alleen van een bijzondere vakantie, maar ook van een duurzame ervaring. Wij vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een beter milieu en daarom zijn al onze huisjes CO2-neutraal. Zo kun jij genieten van een vakantie zonder schuldgevoel.

Maar dat is niet het enige wat Pean-buiten zo bijzonder maakt. Onze huisjes zijn eigenzinnig en uniek. Geen standaard vakantiehuisjes, maar bijzondere accommodaties die passen bij de natuurlijke omgeving. En die omgeving is prachtig. Gelegen in het Peansterbosk, aan open vaarwater en nabij natuurgebied de Alde Feanen, is Pean-buiten dé plek voor rust en ontspanning.

Maar ook voor groepen bieden wij bijzondere mogelijkheden. Op ons agrarisch erfgoed hebben wij diverse ruimtes beschikbaar voor vergaderingen en conferenties. Van grote conferentieruimtes tot kleinschalige waterlodges, voor groepen van 4 tot 100 deelnemers. En ook hier staat duurzaamheid centraal. Ons buitenterrein van bijna 3 hectare biedt volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten en wandelroutes.

Kortom, bij Pean-buiten geniet je van een bijzondere vakantie of vergadering, in een duurzame omgeving en omringd door prachtige natuur. En dat alles op een centrale locatie in Friesland, direct aan de Friese meren. Kom je ook bij ons genieten?1. In 2019 was slechts 1,5% van alle reizen wereldwijd CO2-neutraal. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Sydney. Bron: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352146520303418

2. Het vliegverkeer is verantwoordelijk voor ongeveer 2,5% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Dit blijkt uit cijfers van de International Air Transport Association (IATA). Bron: https://www.iata.org/en/pressroom/pr/2019-09-23-01/

3. In Nederland is het aantal elektrische auto’s in 2020 met 43% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Dit blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bron: https://www.rvo.nl/onderwerpen/duurzaam-ondernemen/energie-en-milieu-innovaties/elektrisch-rijdenCO2-neutraal reizen betekent dat je tijdens het reizen geen CO2-uitstoot veroorzaakt of dat deze uitstoot gecompenseerd wordt. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer, elektrische auto’s of door te fietsen. Ook kun je ervoor kiezen om de CO2-uitstoot die je toch veroorzaakt te compenseren door bijvoorbeeld bomen te planten of te investeren in duurzame energieprojecten. Op deze manier draag je bij aan een beter milieu en verminder je de impact van jouw reizen op het klimaat.Hoe kan ik CO2-neutraal reizen? CO2-neutraal reizen betekent dat je tijdens je reis geen CO2-uitstoot veroorzaakt of dat je de uitstoot compenseert door bijvoorbeeld bomen te planten. Er zijn verschillende manieren om CO2-neutraal te reizen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het openbaar vervoer, zoals de trein of de bus, omdat deze vervoersmiddelen minder CO2 uitstoten dan bijvoorbeeld een auto of een vliegtuig. Ook kun je ervoor kiezen om te fietsen of te wandelen als dit mogelijk is. Als je toch met de auto of het vliegtuig wilt reizen, kun je ervoor kiezen om de CO2-uitstoot te compenseren door bijvoorbeeld te investeren in duurzame energieprojecten of door bomen te planten. Op deze manier kun je toch CO2-neutraal reizen en bijdragen aan een beter milieu.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Natuurlijk, hier zijn drie veelgestelde vragen over CO2-neutraal reizen:

1. Wat betekent CO2-neutraal reizen?
CO2-neutraal reizen betekent dat je tijdens het reizen geen CO2-uitstoot veroorzaakt of dat je de uitstoot compenseert door bijvoorbeeld bomen te planten of te investeren in duurzame energieprojecten.

2. Hoe kan ik CO2-neutraal reizen?
Er zijn verschillende manieren om CO2-neutraal te reizen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het openbaar vervoer, een elektrische auto huren of een fiets gebruiken. Als je toch met het vliegtuig reist, kun je de CO2-uitstoot compenseren door te investeren in duurzame energieprojecten of door bomen te planten.

3. Waarom is CO2-neutraal reizen belangrijk?
CO2 is een van de belangrijkste broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering. Door CO2-neutraal te reizen, verminder je de uitstoot van broeikasgassen en draag je bij aan een beter klimaat. Bovendien kan CO2-neutraal reizen ook bijdragen aan een schonere lucht en een gezondere leefomgeving.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

 

© Pean-buiten 2024
Webontwikkeling door Convident