Duurzaamheid

Duurzaamheid

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming die anders is dan anders? Dan is Pean-buiten dé plek voor jou. Dit bijzondere vakantiepark ligt centraal in Friesland, middenin het Peansterbosk en aan prachtig open vaarwater. Hier vind je 12 eigenzinnige huisjes die allemaal voldoende privacy bieden en zonder auto’s naast de deur. Toch sta je binnen een minuut aan het water waar het bruist van de watersportactiviteiten. De huisjes die direct aan het water liggen hebben zelfs een eigen steiger.

Pean-buiten is gescheiden van de overige accommodaties van Pean en omringd door een voedselbos. Hierdoor is het een zeer rustige plek om te verblijven. Maar dat is niet alles, want Pean-buiten biedt ook de mogelijkheid tot groen vergaderen. Op het agrarisch erfgoed zijn verschillende ruimtes beschikbaar, van grote conferentieruimtes tot kleinschalige waterlodges. Elke ruimte of waterlodge is omringd door veel bos, weiland en water, waardoor een combinatie van binnen en buiten werken een logische stap is.

De ruimtes zijn geschikt voor diverse groepsgroottes, van 4 tot 100 deelnemers. Er zijn vele ruimtes beschikbaar van 12 m2 tot 200 m2 en bijna 3 hectare eigen buitenterrein. Ook buiten zijn er diverse wandelroutes en kun je direct aan de Friese meren genieten van de natuur. De prijzen zijn in overleg en er zijn diverse faciliteiten aanwezig, zoals een beamer, flipover en zeer goede wifi.

Kortom, Pean-buiten is dé plek voor een bijzondere vakantie of een groene vergadering. Bekijk ook onze duurzame reisvideo’s en ontdek wat Pean-buiten allemaal te bieden heeft.1. Volgens een onderzoek van Booking.com uit 2019 geeft 55% van de reizigers aan dat ze duurzamer willen reizen in 2020. Dit houdt onder andere in dat ze op zoek zijn naar accommodaties en activiteiten die milieuvriendelijk zijn en dat ze bewust omgaan met hun afval en energieverbruik tijdens hun reis. (Bron: Booking.com)

2. Uit een onderzoek van Google blijkt dat duurzaamheid een steeds belangrijker thema wordt voor reizigers. Zo is er tussen 2014 en 2019 een stijging van 70% te zien in zoekopdrachten naar duurzame reisopties. Ook wordt er steeds meer gezocht naar duurzame accommodaties en activiteiten. (Bron: Think with Google)

3. Het maken van duurzame reisvideo’s kan bijdragen aan bewustwording en inspiratie voor duurzaam reizen. Zo heeft het YouTube-kanaal ‘Sustainably Vegan’ meer dan 200.000 abonnees en worden hun video’s over duurzaam reizen en veganistisch eten veel bekeken. Ook het kanaal ‘Eco Travel Diaries’ heeft meer dan 30.000 abonnees en richt zich op duurzame reisopties en eco-vriendelijke accommodaties. (Bron: YouTube)Duurzame reisvideo’s maken is een proces waarbij je op een verantwoorde manier video’s maakt van je reizen. Dit betekent dat je rekening houdt met de impact die je hebt op het milieu en de lokale gemeenschappen tijdens het maken van je video’s. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor duurzame vervoersmiddelen, zoals fietsen of het openbaar vervoer, in plaats van het huren van een auto. Ook kun je ervoor zorgen dat je geen afval achterlaat en dat je respectvol omgaat met de lokale cultuur en tradities. Door duurzame reisvideo’s te maken, draag je bij aan een betere wereld en inspireer je anderen om ook bewuster te reizen.Tips voor duurzame reisvideo’s zijn aanwijzingen en suggesties die je kunt gebruiken om video’s te maken die het milieu zo min mogelijk belasten. Bij het maken van duurzame reisvideo’s is het belangrijk om rekening te houden met de impact die je hebt op de omgeving en de natuur. Hier zijn enkele tips die je kunt gebruiken om duurzame reisvideo’s te maken:

1. Vermijd het gebruik van plastic: Gebruik herbruikbare flessen en containers in plaats van plastic flessen en zakjes.

2. Maak gebruik van openbaar vervoer: Gebruik het openbaar vervoer in plaats van een huurauto om de uitstoot van CO2 te verminderen.

3. Kies voor duurzame accommodaties: Kies voor accommodaties die duurzaam zijn en rekening houden met het milieu.

4. Vermijd overtoerisme: Vermijd populaire toeristische attracties en kies voor minder bekende bestemmingen om de druk op het milieu te verminderen.

5. Maak gebruik van natuurlijk licht: Maak gebruik van natuurlijk licht om energie te besparen en de natuurlijke schoonheid van de omgeving vast te leggen.

Door deze tips te gebruiken, kun je duurzame reisvideo’s maken die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook rekening houden met het milieu en de natuur.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Natuurlijk, hier zijn drie veelgestelde vragen over duurzame reisvideo’s en de antwoorden daarop:

1. Wat zijn duurzame reisvideo’s?
Duurzame reisvideo’s zijn video’s die zijn gemaakt met als doel het promoten van duurzaam toerisme. Dit betekent dat ze zich richten op het verminderen van de negatieve impact van toerisme op het milieu en de lokale gemeenschappen. Dit kan bijvoorbeeld door het benadrukken van eco-vriendelijke accommodaties, het aanmoedigen van verantwoordelijk gedrag van toeristen en het tonen van de schoonheid van de natuurlijke omgeving.

2. Waar kan ik duurzame reisvideo’s vinden?
Er zijn verschillende manieren om duurzame reisvideo’s te vinden. Je kunt zoeken op YouTube of Vimeo met zoektermen als “duurzaam toerisme”, “eco-vriendelijke reizen” of “groen reizen”. Ook zijn er verschillende websites die zich richten op duurzaam toerisme en waar je video’s kunt vinden, zoals Green Global Travel en Sustainable Travel International.

3. Hoe kan ik zelf duurzame reisvideo’s maken?
Als je zelf duurzame reisvideo’s wilt maken, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je reist op een duurzame manier, bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of door te carpoolen. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de impact van je activiteiten op het milieu en de lokale gemeenschappen. Verder kun je bij het maken van je video’s gebruik maken van eco-vriendelijke apparatuur en het benadrukken van duurzame initiatieven en activiteiten.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

 

© Pean-buiten 2024
Webontwikkeling door Convident