12 waterlodges aan het water

Bij Pean verrijzen in 2020/2021 twaalf waterlodges. Vakantiehuisjes die anders zijn dan de meeste die je in Nederland kunt huren. Pean-buiten is ruim opgezet. Ieder huisje heeft ca. 300 vierkante meter ‘natuurlijke tuin’ eromheen. Het geheel ligt in een natuurlijke, boomrijke omgeving, met zicht op weilanden of open vaarwater. Iedere plek is anders en ook ieder huisje is anders. Deze waterlodges zijn jaarrond te huur voor ieder die van het buitenleven houdt, oog heeft voor de natuur, watersporten wil of juist de rust zoekt. Lees verder hoe over het ontstaan van dit unieke  project.

Bekijk vast alle huisjes

 

Waarom Pean-buiten?

De groeiende vraag naar overnachtingsmogelijkheden voor kleine groepen en een prachtig terrein met de mogelijkheid om huisjes te bouwen, leidde tot het unieke project aan de Wijde Ee, dat we Pean-buiten noemen. Hier bouwen we twaalf waterlodges in een ecologisch mooi gebied, op gevarieerde plaatsen. Direct aan het water of juist meer in de begroeiing met zicht op de weilanden.

De waterlodges, met Friese vogelnamen, zijn alle 70 vierkante meter groot, met aangrenzende terrassen. Binnen variëren ze qua inrichting; met meer of minder slaapkamers, geschikt voor 2-16 personen. Na Pinksteren konden de eerste huurders in het zespersoonshuisje de Ljip. Vanaf kerst 2020 t/m meivakantie 2021 zullen de waterlodges één voor één opgeleverd worden. Ze zijn jaarrond te huur voor een weekend, midweek, week of meerdere weken achtereen.

Ontstaan van Pean-buiten

Deze kaart is klikbaar. Klik op de huisjes om deze te bekijken.interactieve plattegrond Pean-buiten

Waterlodge BlaukopkeWaterlodge BlaukopkeWaterlodge TomkeWaterlodge TomkeWaterlodge ReidhintsjeWaterlodge ReidhintsjeWaterlodge ReidsjongerWaterlodge ReidsjongerWaterlodge IisfûgelWaterlodge IisfûgelWaterlodge BlaupoatsjeWaterlodge BlaupoatsjeWaterlodge Reade WikelWaterlodge Reade WikelWaterlodge SweltsjeWaterlodge SweltsjeWaterlodge SkriesWaterlodge SkriesWaterlodge LjipWaterlodge LjipWaterlodge GoudûleWaterlodge GoudûleWaterlodge LjurkWaterlodge Ljurk

Wat is er te doen in de omgeving?

Door de unieke ligging aan het water, ligt het voor de hand dat je het water opgaat. Met een valk, elektrische sloep of kleiner visbootje. Kun je zelf niet zeilen, dan neem je een zeil-opa mee! Ben je sportief en heb je wat ervaring? Dan kun je ook een Laser Pico huren of voor de jongere kinderen een optimist. Het smalle en ondiepe water is weer heel geschikt om te kajakken en suppen. Pean-buiten heeft een gemeenschappelijke aanlegsteiger en de waterlodges direct aan het water, hebben zelfs hun eigen privésteiger.

Op het land zijn er meerdere natuurgebieden in de directe omgeving. Wandelen of fietsen naar hartelust. De routes liggen voor je klaar bij Pean-buiten.  Friesland heeft ook cultureel veel te bieden met de 11 steden, maar ook heel dichtbij in het dorp Akkrum kun je je rustig een dag vermaken.

Activiteiten en uitjes

Wie zitten er achter Pean-buiten?

Bij en aan Pean-buiten werkt een team enthousiaste mensen.

De eigenaren die dit unieke plan bedachten, kom je vast tegen als je een waterlodge bij Pean-buiten huurt. Dat zijn Natasja van den Bos, Christophe Meijer en Rienk de Jonge. De kans is groot dat je ook andere medewerkers zult zien. Zeker op een doordeweekse dag. Maar of het nu iemand van de receptie, de schoonmaakploeg of de bootverhuur is: we proberen allemaal je verblijf in de waterlodge zo aangenaam mogelijk te maken. We staan open voor vragen maar ook voor suggesties!

Team Pean-buiten

 

Wil je meer lezen over hoe de filosofie achter Pean-buiten vertaald is door de architect en ontwerper van de inrichting van de huisjes, lees dan de uitgebreide interviews met hen.

Waarom Pean-buiten?

De ultieme natuurbeleving

Wij houden ervan dat de natuur ‘een beetje haar eigen gang gaat’

Ideale watersportlocatie

Voor de echte watersportbeleving ga je naar Pean-buiten

Rust en ruimte

De huisjes aan het water van Pean-buiten bieden dat allemaal

© Pean-buiten 2023
Webontwikkeling door Convident