Van plan naar uitvoering

De waterlodges van Pean-buiten staan niet zo maar ‘ergens’ en het zijn bepaald geen catalogus-huisjes. De grondleggers van het plan zijn de eigenaren van Pean: Christophe Meijer, Natasja van den Bos en Rienk de Jonge.  Landschapsarchitect Reinout Lindemans schetste het plan in grote lijnen. Architect van de vier typen eigenzinnige waterlodges is Erik de Boer. Interieurontwerper Jane Lam verbeeldde de interieurs zodat we tijdens de bouw al een goed beeld hebben van hoe het wordt.

Team Pean-buiten

De bedenkers en beheerders van de waterlodges zijn de eigenaren van Pean-buiten. Christophe begeleidt de aanleg van het terrein, nutsvoorzieningen en de bouw in de volle breedte. Natasja zit volop in de inrichting een aankleding van de huisjes: kleuren, materialen, meubels, keukenvoorzieningen etc.  Rienk houdt zich vooral bezig met de marketing van de verhuur van de waterlodges.

Ondersteuning bij communicatie en boekingen leveren Jildert Holtrop en Yvonne Hofmeester. Hans Bos verzorgt de afwerking van het interieur, het onderhoud en de bootverhuur. En tot slot kan Pean-buiten natuurlijk niet zonder goed schoonmaakteam en groenbeheerders van Pean-buiten.

Architect

Architect Erik de Boer, die de vier waterlodges ontwierp, zoekt steeds naar de mix van kunst en praktisch in zijn ontwerpen. Een praktisch huis  en een mooi ontwerp kunnen samengaan! Bij Pean-buiten is dat niet anders. Erik de Boers inspiratie is afwijken van wat van nature recht en logisch is. Hij geeft een gebouw soms eerst ‘gewoon een zet’ om van de gebaande paden af te wijken. Hij wil laten zien dat het ook anders kan.

Lees het volledige interview

Interieurontwerper

Voor het ontwerp van de binnenruimtes van de verschillende waterlodges is uitgangspunt voor Jane Lam de combinatie van en het evenwicht tussen hoe mooi en hoe gebruiksvriendelijk iets is. “Dát geeft de ervaring bij het gebruik van een interieur. Die ervaring is wat je ziet, hoe het klinkt, hoe je je erin beweegt, welke emotie het oproept. Het is vooral die ervaring ín het interieur, die ik belangrijk vind bij het ontwerpen ervan.” En dat is precies wat de mensen van Pean-buiten willen nastreven. De gasten moeten in een waterlodge een gevoel van vrijheid, ruimte en rust ervaren. Dat moet door een goed interieurontwerp ondersteund worden.

Lees het volledige interview

Waarom Pean-buiten?

De ultieme natuurbeleving

Wij houden ervan dat de natuur ‘een beetje haar eigen gang gaat’

Ideale watersportlocatie

Voor de echte watersportbeleving ga je naar Pean-buiten

Eigenzinnige huisjes

12 huisjes aan het water – anders dan anders op een unieke plek

© Pean-buiten 2023
Webontwikkeling door Convident