Samen met onze partners zorgen wij voor een duurzaam verblijf bij Pean-buiten.

Bij een verblijf in een van onze waterlodges ontvang je een pakketje, met daarin verschillende duurzame producten. We zullen wekelijks een van onze partners uitlichten en vertellen waarom wij het zo leuk vinden om met hen samen te werken.

Verpakkingsvrije boodschappen van Pieter Pot

Bij Pieter Pot vinden ze dat de berg afval op onze planeet wel groot genoeg is. En daarom willen ze laten zien dat het kan: boodschappen doen zonder dat je verpakkingen koopt. De producten die je bij hen koopt worden namelijk bij je thuis gebracht in herbruikbare potten. Ze kopen groot en slim voedselwaren in, en vullen deze glazen potten met de door jou bestelde producten. Die potten gebruiken ze elk minstens 40 keer, want wanneer je producten besteld betaal je een klein beetje statiegeld. Als je dan weer bij ze besteld krijg je dat weer terug!

Door deze potten op Pean ook te gebruiken willen we jullie, onze gasten, laten zien hoe je kunt helpen de plastic soep te verminderen. Zoek je tijdens je verblijf bij Pean om kruiden voor het avondeten? Of misschien om de thee? Of de koekjes op ons kantoor? Dan vind je ze in de potten van Pieter Pot!

Meer weten over Pieter Pot? Klik dan hier >

Zeepfabriek Suver

De dames van Suver komen uit Fryslân en zijn al lange tijd geïnteresseerd in het verantwoord omgaan met de aarde en alles wat daarop leeft en groeit. Terwijl ze op zoek waren naar natuurlijke verzorgingsproducten, stuitten ze op het zelf maken van zeep. Ze waren beide gelijk enthousiast en zijn begonnen met het maken van zeep op basis van plantaardige olie en natuurlijke ingrediënten, zonder synthetische toevoegingen die schadelijk kunnen zijn voor je lichaam of het milieu.

Tijdens een sponsorreis van de organisatie Compassion zijn de dames naar de Filipijnen geweest. Daar waren ze erg onder de indruk van de zware omstandigheden waarin veel mensen daar moeten (over)leven. Ze realiseerden zich dat zij in hun welvaart van belang kunnen zijn voor voor mensen die het zoveel minder hebben als wij.

Ze willen met de verkoop van hun zepen anderen laten mee profiteren en daarom wordt een deel van hun winst gedoneerd aan goede doelen. De organisaties die zij ondersteunen, lees je hier.

Zij zetten de stap richting betekenisvol ondernemen. En dat is wat Pean-buiten wil!

Wil je meer info of deze zeepjes zelf bestellen klik dan hier!

Wakuli

Volgens Wakuli is het ‘time to shake things up’, tijd voor verandering in de koffie-industrie.

Ze gaan een langetermijnsamenwerking aan met koffieboeren over de hele wereld om:

  • Toe te werken naar een leefbaar inkomen
  • Te investeren in kwaliteitsverbetering
  • Ecosystemen in stand te houden (koffie future-proof te maken)

Wakuli verkoopt ook koffie in cups van composteerbaar materiaal. De cups zijn gemaakt van reststromen in de rietsuikerproductie en via een speciaal procedé luchtdicht gemaakt. Ze moeten binnen een half jaar worden gebruikt om de smaak van de koffie te behouden. Hummels ziet de meerwaarde van cups niet zo. “Zelf koffiebonen malen en verwerken levert minder afval op.”

Cups zijn minder goed voor de smaak, de portemonnee en het milieu, maar we kunnen daarmee wel een andere doelgroep aanspreken, die nu nog koffie van de grote merken drinkt.

Hoe meer mensen Wakuli drinken, hoe meer impact we samen maken! Join de koffierevolutie en help in de strijd voor transparante handel, een betere prijs voor de koffieboer en duurzaamheid in de koffie-industrie. Muy importante als je het hen vraagt!

Ben je benieuwd naar de verschillende producten van Wakuli, klik dan hier!

The Good Roll

Met een gerust hard je billen afvegen bij Pean-buiten!

The Good Roll streeft twee missies na. Voor het produceren van hun wc-rollen wordt ten eerste 100% gerecycled papier gebruikt. Honderd procent post-consumer papier, zoals dat mooi wordt genoemd. Bijvoorbeeld oude boeken. In tegenstelling tot regulier wc-papier waarvoor tot wel 270.000 bomen per dag gekapt moeten worden! Voor The Good Roll blijven de bomen dus in de grond om voor onze schone lucht te zorgen.

Naast schone lucht zorgt The Good Roll voor schone en veilige toiletten voor mensen die dat hart nodig hebben. Volgens hen zijn er wereldwijd 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot een veilig en schoon toilet. De oprichters van The Good Roll konden dit niet meer aanzien en investeren nu 50% van hun winst in het bouwen van goede toiletten in Oost-Afrika. Dit doen ze in samenwerking met Stichting Simavi.

Kortom The Good Roll is volgens ons het leukste, fijnste en vrolijkste wc-papier. Een aanrader! Wil jij deze leuke rollen ook in huis, klik dan hier!

Onze eigen kippetjes

Deze leuke en gezellige partners zorgen voor de verse eitjes tijdens je verblijf bij Pean-buiten.

© Pean-buiten 2023
Webontwikkeling door Convident