Pean-buiten is een uniek vakantieverblijf in Friesland. Hier vind je 12 eigenzinnige huisjes aan het water, elk met veel privacy en rust. Geen geparkeerde auto’s naast je huisje, maar wel direct aan het water waar je kunt genieten van allerlei watersportactiviteiten. Het vakantiepark ligt centraal in Friesland, in het Peansterbosk en nabij natuurgebied de Alde Feanen.
Maar Pean-buiten is niet alleen geschikt voor vakanties. Het is ook een ideale locatie voor groene vergaderingen en bijeenkomsten. Op het agrarisch erfgoed zijn verschillende ruimtes beschikbaar, van grote conferentieruimtes tot kleinschalige waterlodges. Elke ruimte is omringd door veel bos, weiland en water, waardoor een combinatie van binnen en buiten werken een logische stap is.
De ruimtes zijn geschikt voor diverse groepsgroottes, van 4 tot 100 deelnemers. Binnen heb je de keuze uit vele ruimtes van 12 m2 tot 200 m2, terwijl je buiten kunt genieten van bijna 3 hectare eigen buitenterrein. Ook direct aan de Friese meren en diverse wandelroutes zijn beschikbaar.
Pean-buiten is gericht op duurzame reisdoelen en biedt daarom no-brainers zoals een beamer, flipover en zeer goede wifi. De prijzen zijn in overleg en worden afgestemd op jouw wensen en behoeften. Kortom, Pean-buiten is dé plek voor een bijzondere vakantie of groene bijeenkomst in Friesland.1. In 2019 gaf 73% van de Nederlanders aan dat ze duurzaamheid belangrijk vinden bij het kiezen van een vakantiebestemming. Dit blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO Research (bron: https://www.nbtcniporesearch.nl/nieuws/duurzaamheid-steeds-belangrijker-bij-keuze-vakantiebestemming).
2. Volgens een onderzoek van Booking.com uit 2019 is 55% van de reizigers wereldwijd van plan om in 2020 duurzamer te reizen dan in voorgaande jaren. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor accommodaties met een duurzaamheidskeurmerk of door te reizen met het openbaar vervoer (bron: https://globalnews.booking.com/duurzaam-reizen-in-2020/).
3. Het aantal reizigers dat kiest voor een vakantie in eigen land neemt toe. In 2019 koos 44% van de Nederlanders voor een vakantie in eigen land, ten opzichte van 39% in 2018. Dit blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO Research (bron: https://www.nbtcniporesearch.nl/nieuws/nederlander-kiest-vaker-voor-vakantie-in-eigen-land). Een vakantie in eigen land kan bijdragen aan duurzaamheid, omdat er minder CO2-uitstoot is door het vermijden van vliegreizen.Duurzame reisdoelen in Nederland zijn bestemmingen die je kunt bezoeken met respect voor de natuur en het milieu. Dit betekent dat je tijdens je reis zo min mogelijk schade aanricht aan de omgeving en dat je bewust omgaat met energie, water en afval. Gelukkig zijn er in Nederland genoeg duurzame reisdoelen te vinden, zoals natuurgebieden, ecologische boerderijen en duurzame accommodaties. Door te kiezen voor een duurzaam reisdoel draag je bij aan het behoud van de natuur en kun je tegelijkertijd genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft.Duurzame vakantiebestemmingen in Europa zijn reisbestemmingen die zich inzetten voor het behoud van het milieu en de lokale gemeenschappen. Dit betekent dat deze bestemmingen zich richten op het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk en het ondersteunen van duurzame ontwikkeling. Denk hierbij aan accommodaties die gebruik maken van zonne-energie, waterbesparende maatregelen treffen en lokale producten gebruiken in hun keuken. Ook zijn er bestemmingen die zich richten op het behoud van de lokale cultuur en tradities en die toeristen aanmoedigen om de lokale economie te ondersteunen door bijvoorbeeld lokale producten te kopen. Enkele voorbeelden van duurzame vakantiebestemmingen in Europa zijn de Azoren in Portugal, de Eifel in Duitsland en de Alpen in Oostenrijk.
Natuurlijk, hier zijn 3 veelgestelde vragen over duurzame reisdoelen en de antwoorden:
1. Wat zijn duurzame reisdoelen?
Duurzame reisdoelen zijn bestemmingen die zich inzetten voor het behoud van het milieu, de cultuur en de economie van de lokale gemeenschap. Dit betekent dat deze bestemmingen zich richten op het minimaliseren van de negatieve impact van toerisme en het maximaliseren van de positieve impact.
2. Waarom zou ik kiezen voor duurzame reisdoelen?
Door te kiezen voor duurzame reisdoelen draag je bij aan het behoud van de natuur en cultuur van de bestemming. Daarnaast zorgt duurzaam toerisme voor een positieve economische impact op de lokale gemeenschap, omdat er meer werkgelegenheid en inkomsten worden gegenereerd.
3. Hoe kan ik duurzame reisdoelen vinden?
Er zijn verschillende manieren om duurzame reisdoelen te vinden. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar bestemmingen die zijn gecertificeerd door organisaties zoals Green Destinations of Travelife. Ook kun je zoeken naar bestemmingen die zichzelf promoten als duurzaam of die specifieke duurzame activiteiten aanbieden, zoals ecotoerisme of fair trade.