Duurzaamheid

Duurzaamheid

Op zoek naar een bijzondere vakantiebestemming? Dan is Pean-buiten dé plek voor jou. Dit unieke vakantiepark ligt centraal in Friesland, midden in het prachtige Peansterbosk en aan het open vaarwater. Hier vind je 12 eigenzinnige huisjes, elk met veel privacy en zonder geparkeerde auto’s naast de deur. Toch sta je binnen een minuut aan het water, waar je kunt genieten van diverse watersportactiviteiten.

Maar Pean-buiten biedt meer dan alleen vakantiehuisjes. Op het agrarisch erfgoed kun je namelijk ook groen vergaderen. Er zijn verschillende ruimtes beschikbaar, van grote conferentieruimtes tot kleinschalige waterlodges. Elke ruimte is omringd door bos, weiland en water, waardoor een combinatie van binnen en buiten werken een logische stap is.

De ruimtes zijn geschikt voor groepen van 4 tot 100 deelnemers en variëren in grootte van 12 m2 tot 200 m2. Daarnaast beschikt Pean-buiten over bijna 3 hectare eigen buitenterrein, direct aan de Friese meren en diverse wandelroutes. De prijzen zijn in overleg en er zijn no-brainers zoals een beamer, flipover en zeer goede wifi beschikbaar.

Pean-buiten is niet alleen een unieke vakantiebestemming en vergaderlocatie, maar ook gericht op duurzame reisprojecten. Kortom, een veelzijdige plek waar je kunt genieten van rust, natuur en activiteiten.1. In 2019 heeft de Nederlandse overheid 10 miljoen euro beschikbaar gesteld voor duurzame reisprojecten. Dit geld is onder andere gebruikt voor het ontwikkelen van fiets- en wandelroutes en het stimuleren van elektrisch vervoer. (Bron: Rijksoverheid)

2. Uit onderzoek van Booking.com blijkt dat 55% van de reizigers wereldwijd van plan is om in 2021 duurzamer te reizen dan voorheen. Dit houdt onder andere in dat zij op zoek gaan naar accommodaties met duurzaamheidskeurmerken en activiteiten ondernemen die bijdragen aan het behoud van de natuur en lokale gemeenschappen. (Bron: Booking.com)

3. Volgens de World Tourism Organization (UNWTO) is duurzaam toerisme goed voor zowel het milieu als de economie. Zo kan duurzaam toerisme bijdragen aan het behoud van natuurlijke en culturele erfgoederen en zorgen voor werkgelegenheid en inkomsten voor lokale gemeenschappen. (Bron: UNWTO)Duurzame reisprojecten in Nederland zijn initiatieven die zich richten op het bevorderen van duurzaam toerisme in ons land. Dit betekent dat er bij deze projecten rekening wordt gehouden met de impact van toerisme op het milieu, de lokale economie en de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan projecten waarbij de nadruk ligt op het gebruik van duurzame vervoersmiddelen, zoals fietsen of elektrische auto’s, of aan projecten waarbij de lokale bevolking wordt betrokken bij het toerisme. Door te kiezen voor duurzame reisprojecten in Nederland draag je bij aan een betere wereld en kun je tegelijkertijd genieten van al het moois dat ons land te bieden heeft.Duurzame reisprojecten wereldwijd zijn initiatieven die gericht zijn op het bevorderen van duurzaam toerisme. Dit houdt in dat er rekening wordt gehouden met de impact van toerisme op het milieu, de lokale economie en de cultuur van de bezochte gebieden. Deze projecten zijn erop gericht om de negatieve effecten van toerisme te verminderen en tegelijkertijd de positieve effecten te vergroten. Voorbeelden van duurzame reisprojecten zijn onder andere het promoten van ecotoerisme, het ondersteunen van lokale gemeenschappen en het stimuleren van verantwoord reisgedrag. Door deel te nemen aan duurzame reisprojecten wereldwijd, kunnen reizigers bijdragen aan een betere wereld en tegelijkertijd genieten van een unieke en authentieke reiservaring.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Natuurlijk, hier zijn drie veelgestelde vragen over duurzame reisprojecten en de antwoorden daarop:

1. Wat zijn duurzame reisprojecten?
Duurzame reisprojecten zijn initiatieven die gericht zijn op het verminderen van de negatieve impact van toerisme op het milieu, de lokale gemeenschappen en de economie. Dit kan bijvoorbeeld door het promoten van ecotoerisme, het ondersteunen van lokale ondernemers en het verminderen van afval en vervuiling.

2. Waar kan ik duurzame reisprojecten vinden?
Er zijn verschillende organisaties en websites die duurzame reisprojecten aanbieden, zoals duurzametoeristischeondernemers.nl, duurzaamtoerisme.nl en greenpearls.com. Ook kun je bij reisbureaus informeren naar duurzame reisopties.

3. Hoe kan ik zelf bijdragen aan duurzaam toerisme?
Je kunt zelf bijdragen aan duurzaam toerisme door bijvoorbeeld te kiezen voor accommodaties en activiteiten die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, lokale producten te kopen en te eten in lokale restaurants, en respectvol om te gaan met de natuur en de lokale cultuur. Ook kun je ervoor kiezen om te reizen met het openbaar vervoer of een fiets te huren in plaats van een auto te huren.

Duurzaamheid

© Pean-buiten 2023
Webontwikkeling door Convident