Op zoek naar een bijzondere Pinkstervakantie in Friesland? Dan is Pean-buiten dé plek voor jou. Gelegen in het prachtige Peansterbosk, bieden de 12 eigenzinnige huisjes aan het water rust, privacy en een unieke vakantie-ervaring. Geniet van het open vaarwater en de nabijheid van natuurgebied de Alde Feanen.

Elk huisje heeft voldoende privacy en ruimte, met ongeveer 200 m2 rondom het huisje en een voetpad dat door het hele park slingert. Aan het open vaarwater ‘de Greft’ ligt een gemeenschappelijke steiger en de huisjes aan de waterkant hebben zelfs een eigen steiger.

Maar Pean-buiten biedt meer dan alleen vakantiehuisjes. Op het agrarisch erfgoed zijn verschillende ruimtes beschikbaar voor vergaderingen en conferenties. Omringd door bos, weiland en water is een combinatie van binnen en buiten werken een logische stap. De ruimtes zijn geschikt voor groepen van 4 tot 100 deelnemers en variëren in grootte van 12 m2 tot 200 m2.

En als klap op de vuurpijl ligt Pean-buiten direct aan de Friese meren en zijn er diverse wandelroutes beschikbaar. Dus waar wacht je nog op? Boek nu jouw Pinkstervakantie bij Pean-buiten en geniet van een unieke ervaring in Friesland. Prijzen zijn in overleg en alle faciliteiten, zoals een beamer, flipover en goede wifi, zijn aanwezig.1. Pinksteren is een belangrijk feest in Friesland en wordt gevierd met verschillende tradities, zoals de Pinksterbruidjesoptocht en het versieren van de Pinksterkroon. (Bron: Friesland.nl)

2. Tijdens Pinksteren komen veel toeristen naar Friesland om te genieten van de natuur, de watersport en de culturele activiteiten. In 2019 waren er tijdens het Pinksterweekend meer dan 1,1 miljoen overnachtingen in Friesland. (Bron: CBS)

3. In sommige Friese dorpen wordt tijdens Pinksteren het zogenaamde ‘Palingroken’ georganiseerd, waarbij er op traditionele wijze paling wordt gerookt. Dit evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers. (Bron: Friesland.nl)Pinksteren is een christelijk feest dat jaarlijks wordt gevierd, meestal in de maand mei. In Friesland wordt Pinksteren ook gevierd en er zijn verschillende tradities en activiteiten die bij dit feest horen. Zo wordt er bijvoorbeeld op Tweede Pinksterdag een grote markt georganiseerd in het centrum van Leeuwarden, waar je kunt genieten van lekkere hapjes en drankjes en kunt rondsnuffelen bij de vele kraampjes. Ook zijn er in verschillende dorpen en steden in Friesland Pinksterbruidjes te bewonderen, die in traditionele klederdracht door de straten trekken. Kortom, Pinksteren in Friesland is een feestelijke gelegenheid waarbij je kunt genieten van de Friese cultuur en tradities.Het Pinksterweekend in Friesland is een geweldige tijd om te genieten van de natuur, de cultuur en de activiteiten die deze prachtige provincie te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of juist naar avontuur en actie, er is voor ieder wat wils. Van wandelen en fietsen door de uitgestrekte bossen en langs de mooie meren tot het bezoeken van historische steden en dorpen, er valt genoeg te ontdekken. Ook zijn er tal van evenementen en festivals die tijdens het Pinksterweekend plaatsvinden, zoals de Pinkstermarkt in Leeuwarden en het Skûtsjesilen op de Friese meren. Kortom, het Pinksterweekend in Friesland is een ideale bestemming voor een heerlijke vakantie of weekendje weg.

1. Wat is er te doen met Pinksteren in Friesland?
In Friesland zijn er tijdens Pinksteren diverse evenementen en activiteiten te vinden. Zo wordt er bijvoorbeeld jaarlijks het Pinksterfeest in Joure georganiseerd, waarbij er diverse optredens en activiteiten plaatsvinden. Ook zijn er diverse Pinkstermarkten te vinden in de regio.

2. Welke tradities zijn er tijdens Pinksteren in Friesland?
In Friesland wordt tijdens Pinksteren traditioneel het zogenaamde ‘pinksterbruidje’ gekozen. Dit is een meisje dat wordt uitgekozen om te figureren in een optocht die door het dorp trekt. Ook wordt er tijdens Pinksteren vaak een Pinksterbloem geplukt, die symbool staat voor de wederopstanding van Jezus.

3. Waar kan ik overnachten tijdens Pinksteren in Friesland?
Er zijn diverse mogelijkheden om te overnachten tijdens Pinksteren in Friesland. Zo zijn er diverse campings en vakantieparken te vinden in de regio, maar ook hotels en bed & breakfasts. Het is wel aan te raden om tijdig te reserveren, aangezien het tijdens Pinksteren vaak druk kan zijn in Friesland.

© Pean-buiten 2024
Webontwikkeling door Convident