Zeilen en Yoga Retreat Friesland

Tijdens de Zeilen & Yoga retreat Friesland word je elke dag wakker in een van de prachtige waterlodges van Pean-buiten.

We beginnen de dag met een heerlijke ochtend yoga-flow om jouw inner peace te vinden. Hierna wacht er een vers gemaakt ontbijt met streekproducten op jou.

Daarna gaan we lekker zeilen. Onze instructeurs nemen je mee naar de mooiste plekjes op de Friese Meren en leren je de fijne kneepjes van het zeilen. Een ochtend met sport, relaxen, plezier en een glimlach.

Besteed de rest van de dag op of in de omgeving van het mooie Pean-buiten. Je hebt een geweldige tijd met veel nieuwe ontmoetingen.

De yoga lessen zijn een combinatie van vinyasa & yin lessen met als hoogtepunt van de week een afsluitende koud water ochtendduik. Laat de rust en ruimte maar in jou toe en laten we de happy vibes in ons vinden.

Wie komen er?

Op de retreats van Pean-buiten komen levensgenieters van diverse leeftijden. Sommige zijn single, anderen hebben een relatie maar komen alleen. Er zijn ook mensen die elkaar kennen die samen naar Pean-buiten komen. Wie op een retreat bij Pean-buiten is geweest maakt vrienden die elkaar tot lang na de retreat nog blijven ontmoeten. Een enkele keer is er een match voor het leven bij.

Zowel in het geplande programma als in de vrije tijd is het altijd heel gezellig. Samen Ontspannen | Ont-moeten | Ontwikkelen schept een fijne band.

 

Zeilen en Yoga Retreat Friesland

Start : 14 februari 14:00 uur
Einde: 16 november 12:30 uur
Lengte: 3 dagen 2 nachten
Groepsgrootte: max 30 personen
Prijs totaal: 495,- euro incl. yoga, saunabezoek, zeilles, verblijf o.b.v. volpension
Niveau: beginnend | medium | gevorderd

Zeilen en Yoga Retreat Friesland

Klik op de knop hieronder om je in te schrijven voor Zeilen en Yoga Retreat Friesland. Geef bij onderwerp aan of je met onze Zeilen en Yoga Retreat Friesland wilt meedoen.

Aanmelden Zeilen en Yoga Retreat Friesland

 

Zeilen en Yoga Retreat Friesland Programma

Woensdag

 • 14:00 inchecken waterlodge Pean-buiten
 • 14:30 zeilen
 • 17:00 vrije tijd
 • 18:30 diner
 • 20:00 kampvuur

Donderdag

 • 08:30 yoga
 • 09:30 ontbijt
 • 10:00 zeilen
 • 13:00 lunch met lunchpakket op het water
 • 14:00 vrije tijd | naar keuze gratis bezoek aan Sauna Woudfennen
 • 18:30 diner (kan ook op eigen kosten in de sauna)

vrijdag

 • 08:30 yoga
 • 09:30 ontbijt
 • 10:00 uitchecken waterlodge | zeilen
 • 13:30 afscheid | lunch met lunchpakket

Zeilen en Yoga Retreat Friesland Highlights

Yogalerares: Joan Hoekstra

Voor mij betekent yoga balans vinden tussen inspanning en ontspanning en rust vinden in een wereld die constant aan staat.

Ook ben ik met de beoefening van yoga me bewuster geworden van mijn ademhaling en mijn lichaam, en kan ik mijn gevoel beter omschrijven.

 

Ontvangst

Woensdag ben je vanaf 14:00 uur welkom. Dan kun je direct je intrek nemen in je waterlodge. Op het prachtig terrein van Pean-buiten kun je heerlijk rondwandelen of even niks anders doen dan genieten van de rust midden in de natuur om de drukte in je hoofd los te laten. Om 14:30 uur gaan we zeilen.

Afscheid

Vrijdag om 12:30 uur nemen we afscheid met een heerlijk lunchpakket mee voor onderweg.

Pean-buiten

Pean-buiten is een kleinschalig en hoogwaardig vakantiedorpje met 12 schitterende waterlodges. Zoals dat in een dorpje hoort, zijn er ook een aantal authentieke ruimtes waar mensen samen kunnen komen voor bijvoorbeeld een lezing, diner of vergadering.

De combinatie van de luxe lodges en de ligging aan een waterrijk National Park Alde Feanen is uniek. Zowel binnen als buiten de waterlodges ervaar je de rust en ruimte van het leven midden in de natuur. Het agrarisch erfgoed van het vroegere boerenbedrijf waarop Pean-buiten gelegen is, draagt bij aan onze authentieke uitstraling.

Pean-buiten ligt zeer afgelegen en waarborgt daarmee de privacy van haar gasten. Zo voelen ook mensen die normaal in de spotlights staan zich volledig vrij en kan iedereen zich kwetsbaar opstellen.

Pean-buiten

Slapen

Pean-buiten: 12 bijzondere eigenzinnige huisjes aan het water

Zoek je wat anders dan anders? Dan is Pean-buiten dé plek voor jouw vakantie. Pean-buiten ligt centraal in Friesland in het Peansterbosk, aan prachtig open vaarwater en nabij natuurgebied de Alde Feanen. Rustig, met veel privacy voor ieder huisje en zonder ernaast geparkeerde auto’s. Toch sta je binnen een minuut aan het water waar het bruist van de watersportactiviteiten.

Ieder huisje heeft voldoende privacy. Rond ieder huisje is ca. 200 m2 ruimte. Er slingert een voetpad door het hele park. Centraal ligt een waterpartij. En aan het open vaarwater ‘de Greft’ ligt een gemeenschappelijke steiger voor ieder die bij Pean-buiten verblijft. De huisjes die direct aan de waterkant staan, hebben ook nog een eigen steiger.

De waterlodges van Pean-buiten zijn met de grootste zorg gebouwd. Tot in de kleinste details is aandacht besteed aan de inrichting.. De Swiss Sense boxspring bedden en dekbedden laten je heerlijk tot rust komen. Omdat Pean-buiten overdreven afgelegen ligt, is het er heel stil.

Je slaapt in een privékamer in een drie-persoons waterlodges Het is ook mogelijk een volledige waterlodge voor jezelf de reserveren.

Eten

Pean-buiten heeft een eigen chef-kok. Onze chef kookt zeer smaakvolle vegetarische maaltijden met streekproducten.

We kunnen met alle allergieën rekening houden.

Onderdeel van een retreat is dat je natuurlijk goed voor jezelf zorgt.

Maar onze chef-kok zorgt ook goed voor jou. Gezond, lekker en gezellig eten hoort daarbij.

Inclusief

 • complete retreat
 • veel nieuwe ontmoetingen
 • zeillessen
 • bezoek aan sauna De Woudfennen
 • 2 overnachtingen, opgemaakte bedden, handdoeken
 • gedeeld gebruik van een compleet ingerichte waterlodge
 • keuze uit een 1 of 2-persoonskamer
 • volpension en koffie, thee, sap
 • onvergetelijke ervaring

Dag 1

Op de aankomstdag ben je om 14:00 uur van harte welkom op Pean-buiten. Nadat je je intrek hebt genomen in je privékamer in je waterlodge, gaan we gezamenlijk kennismaken. Zo ontdek je direct met welke leuke mensen je jezelf hebt teruggetrokken uit de dagelijkse sleur. En dus met wie je een heerlijk zeil- en yogaretreat gaat beleven.

Onze zeilinstructeur en instructrices gaan dan snel met je het water op. Ook aan boord van de valk maak je nog even kennis. Dan gaat het natuurlijk ook over wat je zou willen leren tijdens de retreat. Onze staf kent het vaargebied heel goed en ze nemen je mee naar plekken waar anders maar weinig mensen komen. Ondertussen leer je van alles over het zeilen.

Als we aan het einde van de middag weer terug zijn, is het tijd om even te gaan chillen. Dat kan in de woonkamer van je waterlodge met de andere (maximaal 2) deelnemers. Natuurlijk kun je ook even op bed gaan liggen, een wandeling maken of direct weer naar de algemene ruimte gaan. Daar kun je een drankje drinken en bijpraten met de andere zeil- en yogadeelnemers.

Het eten is perfect verzorgd. Je geniet met z’n allen en kunt lang natafelen. Of je nu binnen bij de houtkachel zit of buiten bij het kampvuur, het is hoe dan ook gezellig. Je mag doorgaan tot in de kleine uurtjes, maar je kunt ook op tijd je boxspring met SwissSense matras en dekbed induiken om lekker uit te rusten.

Dag 2

Joan heeft in de yogaruimte alles klaargezet voor een heerlijke ochtendflow. Ze neemt je mee in ademwerk en yoga, zodat je geest en lichaam helemaal klaar zijn voor een prachtige dag.

Na de yoga gaan we met z’n allen ontbijten. Kies de lekkerste dingen uit die je meeneemt als lunchpakket, want we lunchen namelijk op een onbewoond eiland.

De buitenwereld wacht op je! Dus trek je kleren aan en ga lekker zeilen. Misschien zit je met dezelfde mensen in de boot, misschien werk je met anderen samen. In ieder geval ben je weer bezig met je ontwikkeling. Je merkt dat je nu echt de eerste zeilhandelingen helemaal zelf kunt doen. Dat is een heel fijn gevoel. Om genoeg tijd op het water te besteden, lunchen we buiten op een onbewoond gedeelte van de Friese Meren.

In het begin van de middag kom je weer terug. Dan kun je ervoor kiezen om naar de sauna te gaan. Op 15 minuten rijden is er een prachtige sauna. Het ticket zit bij de retreat inbegrepen. Als je helemaal in de saunaf low bent, kun je laten weten dat je er ook blijft eten. Anders kom je rozig weer terug naar Pean-buiten om daar te genieten van wat de chef heeft gemaakt.

Inmiddels heb je vrienden gemaakt en kun je weer kiezen wat je in de avond wilt gaan doen.

Dag 3

De start van de dag is met Joan. Ze heeft een passende yogaflow bedacht. Omdat Joan ook ademcoach is, gaan jullie ook aan de slag met ademwerk om verdieping te brengen.

Het ontbijt staat alweer gereed. Dit keer maken wij de lunchpakketjes voor je. Je kunt dus snel het water op om lekker te gaan zeilen.

Na een boeiende ochtend gaan we met elkaar afsluiten. Dat betekent nummers uitwisselen, afspraken maken en ook een beetje weemoed. Je gaat je retreat afsluiten en terugkeren naar de gewone wereld.

Tijdens de terugreis geniet je van het door ons gemaakte lunchpakket.

De fysieke retreat is afgelopen, maar de effecten en vriendschappen zullen nog lang in je leven blijven.

 

Zeilen en Yoga Retreat Friesland Reviews

Freek:

“Wat een heerlijke combinatie. Zeilen in een verstilt winterlandschap met leuke mensen. Een prachtig houten huis met een houtkachel voor mijn Me-Time. Heerlijk opstaan en dan yogalessen. Ik leerde nieuwe vrienden kennen met de zelfde lifestyle als ik zelf: bewust leven en plezier maken.”

Willemijn: 

“Ik wilde al eerder leren zeilen. Ik wilde ook al eerde een keer op een retreat. Thuis doe ik ook aan yoga. Dus toen ik dit zag, boekte ik meteen. Al mijn wensen zijn meer dan uitgekomen. De prive kaer in het waterlodge was heerlijk. Goede bedden! En het eten…. mensen wat lekker! Pean-buiten heeft een top-chefkok.”

© Pean-buiten 2023
Webontwikkeling door Convident