Zeilen en Yoga Singles Retreat Friesland

Ontwaak elke ochtend in een van de betoverende waterlodges van Pean-buiten tijdens onze speciale retraite voor singles. Dit is een plek waar je jezelf niet alleen opnieuw kunt ontdekken, maar ook de kans krijgt om nieuwe, betekenisvolle connecties te maken.

Begin je dag met een revitaliserende ochtend yoga-flow, ideaal om je innerlijke balans te vinden. Terwijl je geniet van de zonsopgang, deel je dit moment met gelijkgestemden die, net als jij, openstaan voor nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Na je yogasessie wacht er een heerlijk vers ontbijt met lokale streekproducten, een moment om gezellig te kletsen en elkaar beter te leren kennen.

Vervolgens neemt het avontuur een sprong als we het water op gaan. Onder begeleiding van onze instructeurs zeil je over de glinsterende Friese Meren. Tijdens deze tochten leer je niet alleen zeilen, maar deel je ook verhalen, lach je en creëer je mogelijk nieuwe banden.

Na het zeilen kun je verder relaxen en verdiepende gesprekken voeren in de idyllische omgeving van Pean-buiten. Elke activiteit, elke maaltijd en elke les biedt een nieuwe kans om iemand te ontmoeten die je leven op een bijzondere manier kan raken.

De yogalessen zijn een harmonieuze mix van vinyasa & yin, en voor de durfals onder ons wordt de week bekroond met een verfrissende duik in het koude water. Hier, tussen de rust van de natuur en de warmte van nieuwe vriendschappen, vind je wellicht niet alleen innerlijke vrede, maar ook een vonk die kan uitgroeien tot iets bijzonders.

Wie komen er?

Bij de retreats van Pean-buiten verwelkomen we enkel singles die op zoek zijn naar persoonlijke groei, nieuwe vriendschappen en misschien zelfs een bijzondere connectie. Iedere deelnemer is vrijgezel, wat een unieke dynamiek en open sfeer creëert waarin authentieke ontmoetingen centraal staan.

Wie de magie van een Pean-buiten retreat eenmaal heeft ervaren, zal het bevestigen: je gaat naar huis met nieuwe vrienden en blijvende herinneringen. Velen onderhouden de banden die tijdens de retreat zijn gesmeed en ontmoeten elkaar regelmatig, lang nadat de retreat is afgelopen. En ja, voor sommigen kan hier zelfs een diepere connectie ontstaan die een leven lang standhoudt.

Of je nu meedoet aan het zorgvuldig samengestelde programma of ontspant in je vrije tijd, de sfeer is altijd openhartig en warm. De kern van onze retreats ligt in drie woorden: Samen Ontspannen | Ont-moeten | Ontwikkelen. Deze unieke ervaring schept een band die verder gaat dan de dagen op Pean-buiten.

Zeilen en Yoga Singles Retreat Friesland

Start : 14 februari 14:00 uur
Einde: 16 februari 12:30 uur
Lengte: 3 dagen 2 nachten
Groepsgrootte: max 30 personen
Prijs totaal: 495,- euro incl. yoga, zeilles, verblijf o.b.v. volpension
Niveau: beginnend | medium | gevorderd

Zeilen en Yoga Singles Retreat Friesland

Klik op de knop hieronder om je in te schrijven voor Zeilen en Yoga Singles Retreat Friesland. Geef bij onderwerp aan of je met onze Zeilen en Yoga Singles Retreat Friesland wilt meedoen.

Aanmelden Zeilen en Yoga Singles Retreat Friesland

 

Zeilen en Yoga Singels Retreat Friesland Programma

Woensdag

 • 14:00 inchecken waterlodge Pean-buiten
 • 14:30 zeilen
 • 17:00 vrije tijd
 • 18:30 diner
 • 20:00 kampvuur

Donderdag

 • 08:30 yoga
 • 09:30 ontbijt
 • 10:00 zeilen
 • 13:00 lunch met lunchpakket op het water
 • 14:00 vrije tijd | naar keuze bezoek aan Sauna Woudfennen
 • 18:30 diner (kan ook op eigen kosten in de sauna)

vrijdag

 • 08:30 yoga
 • 09:30 ontbijt
 • 10:00 uitchecken waterlodge | zeilen
 • 13:30 afscheid | lunch met lunchpakket

Zeilen en Yoga Singles Retreat Friesland Highlights

Yogalerares: Joan Hoekstra

Voor mij betekent yoga balans vinden tussen inspanning en ontspanning en rust vinden in een wereld die constant aan staat.

Ook ben ik met de beoefening van yoga me bewuster geworden van mijn ademhaling en mijn lichaam, en kan ik mijn gevoel beter omschrijven.

 

Ontvangst

Woensdag ben je vanaf 14:00 uur welkom. Dan kun je direct je intrek nemen in je waterlodge. Op het prachtig terrein van Pean-buiten kun je heerlijk rondwandelen of even niks anders doen dan genieten van de rust midden in de natuur om de drukte in je hoofd los te laten. Om 14:30 uur gaan we zeilen.

Afscheid

Vrijdag om 12:30 uur nemen we afscheid met een heerlijk lunchpakket mee voor onderweg.

Pean-buiten

Pean-buiten is een kleinschalig en hoogwaardig vakantiedorpje met 12 schitterende waterlodges. Zoals dat in een dorpje hoort, zijn er ook een aantal authentieke ruimtes waar mensen samen kunnen komen voor bijvoorbeeld een lezing, diner of vergadering.

De combinatie van de luxe lodges en de ligging aan een waterrijk National Park Alde Feanen is uniek. Zowel binnen als buiten de waterlodges ervaar je de rust en ruimte van het leven midden in de natuur. Het agrarisch erfgoed van het vroegere boerenbedrijf waarop Pean-buiten gelegen is, draagt bij aan onze authentieke uitstraling.

Pean-buiten ligt zeer afgelegen en waarborgt daarmee de privacy van haar gasten. Zo voelen ook mensen die normaal in de spotlights staan zich volledig vrij en kan iedereen zich kwetsbaar opstellen.

Pean-buiten

Slapen

Pean-buiten: 12 bijzondere eigenzinnige huisjes aan het water

Zoek je wat anders dan anders? Dan is Pean-buiten dé plek voor jouw vakantie. Pean-buiten ligt centraal in Friesland in het Peansterbosk, aan prachtig open vaarwater en nabij natuurgebied de Alde Feanen. Rustig, met veel privacy voor ieder huisje en zonder ernaast geparkeerde auto’s. Toch sta je binnen een minuut aan het water waar het bruist van de watersportactiviteiten.

Ieder huisje heeft voldoende privacy. Rond ieder huisje is ca. 200 m2 ruimte. Er slingert een voetpad door het hele park. Centraal ligt een waterpartij. En aan het open vaarwater ‘de Greft’ ligt een gemeenschappelijke steiger voor ieder die bij Pean-buiten verblijft. De huisjes die direct aan de waterkant staan, hebben ook nog een eigen steiger.

De waterlodges van Pean-buiten zijn met de grootste zorg gebouwd. Tot in de kleinste details is aandacht besteed aan de inrichting.. De Swiss Sense boxspring bedden en dekbedden laten je heerlijk tot rust komen. Omdat Pean-buiten overdreven afgelegen ligt, is het er heel stil.

Je slaapt in een privékamer in een drie-persoons waterlodges Het is ook mogelijk een volledige waterlodge voor jezelf de reserveren.

Eten

Pean-buiten heeft een eigen chef-kok. Onze chef kookt zeer smaakvolle vegetarische maaltijden met streekproducten.

We kunnen met alle allergieën rekening houden.

Onderdeel van een retreat is dat je natuurlijk goed voor jezelf zorgt.

Maar onze chef-kok zorgt ook goed voor jou. Gezond, lekker en gezellig eten hoort daarbij.

Inclusief

 • complete retreat
 • veel nieuwe ontmoetingen
 • zeillessen
 • 2 overnachtingen, opgemaakte bedden, handdoeken
 • gedeeld gebruik van een compleet ingerichte waterlodge
 • keuze uit een 1 of 2-persoonskamer
 • volpension en koffie, thee, sap
 • onvergetelijke ervaring

Dag 1

Je bent vanaf 14:00 uur hartelijk welkom op Pean-buiten. Na het betrekken van je gezellige privékamer in de waterlodge, start de ontdekkingsreis naar nieuwe relaties. Tijdens een warme kennismaking ontmoet je gelijkgestemde singles met wie je dit unieke zeil- en yogaretreat beleeft.

Onder begeleiding van onze zeilinstructeurs waag je je snel op het water. Aan boord van de valk ga je nog dieper in op elkaars verhalen en wensen voor deze retreat. Het vaargebied heeft verborgen schatten die de staf graag met je deelt, terwijl je ondertussen je zeilvaardigheden en vriendschappen aanscherpt.

Bij terugkomst kun je ontspannen in de gemeenschappelijke ruimte. Hier wissel je ervaringen uit, drink je samen een drankje en klets je met andere enthousiaste deelnemers. Het diner is een ideale gelegenheid om nader tot elkaar te komen, of je nu bij de warmte van de houtkachel zit of buiten rondom het kampvuur.

Dag 2

Joan heeft in de yogaruimte alles gereed voor een verbindende ochtendflow. Door yoga en ademwerk kom je dichter bij jezelf én bij anderen.

Het ontbijt deel je met nieuwe vrienden en bereid je voor op een avontuurlijke dag. Vandaag lunch je op een onbewoond eiland – een kans om je band met anderen te verdiepen.

Zeilen staat weer centraal, en of je nu met dezelfde mensen aan boord stapt of nieuwe gezichten ziet, de verbondenheid blijft. Terug aan wal kun je kiezen voor een ontspannen sauna-ervaring op korte afstand. Je keert verfrist en verbonden terug naar Pean-buiten voor een heerlijke maaltijd en gezellige avond.

Dag 3

Joan helpt je de dag te starten met een yogaflow en verdiepend ademwerk. Na het ontbijt is het tijd om de zeilen te hijsen en het water op te gaan met je nieuwe vrienden.

Wanneer de middag aanbreekt, is het tijd voor afscheid, maar niet zonder contactgegevens en toekomstige plannen uit te wisselen. De retraite mag dan wel ten einde lopen, de nieuwe vriendschappen en relaties die je hebt opgebouwd, zijn nog maar net begonnen.

Op je reis naar huis geniet je van een zorgvuldig samengesteld lunchpakket, terwijl je terugdenkt aan de onvergetelijke momenten en connecties die je hebt gemaakt.

Zeilen en Yoga Singles Retreat Friesland Reviews

Freek:

“Wat een onvergetelijke ervaring! Zeilen in een schilderachtig winterlandschap, samen met inspirerende mensen. In het prachtige houten huis met een houtkachel vond ik rust en tijd voor mezelf. Maar wat deze retraite echt bijzonder maakte, was het ontmoeten van iemand met dezelfde passies en levensstijl als ik. Samen bewust leven, lachen en nieuwe herinneringen maken.”

Willemijn: 

“Ik had altijd al willen leren zeilen en verlangde naar een retreat. Ik beoefen ook yoga thuis, dus deze retraite leek perfect. Maar wat ik niet had verwacht, was de diepe verbinding die ik hier zou vinden. De privékamer in het waterlodge was een droom en het eten was hemels. Maar bovenal bracht Pean-buiten me dichter bij mensen die echt resoneren met wie ik ben. Ik ben vertrokken met meer dan alleen zeilvaardigheden; ik vond een vriend voor het leven.”

© Pean-buiten 2023
Webontwikkeling door Convident